Home Zorg

Levensboek: tijdschrift voor persoonlijke zorg

Zorg moet persoonlijk zijn, en dat gaat makkelijker als de zorgverleners sneller een beter beeld hebben van de persoon waar ze voor zorgen.

Het doel is om op een snelle en positieve manier een beeld te geven van de persoon waar voor gezorgd wordt. Dat kan met een levensboek in de vorm van een tijdschrift! Een levenstijdschrift gemaakt door familieleden en verzorgers.

Zo'n tijdschrift maakt zorg weer persoonlijk, zoals het hoort.

Hoe werkt het?

Je kunt gelijk aan de slag met de voorgemaakte sjablonen in de redactieruimte. Nadat je bent ingelogd, klik je op 'sjablonen' en dan scroll je naar beneden tot de sjabloon 'Maak kennis met ...' of 'Topper tijdschrift'. Dan kan je een pagina kiezen voor gebruik in je eigen tijdschrift. Je kunt alles op de pagina aanpassen.


Start met je tijdschrift


"Maak kennis met..."

Door het samenstellen van een ’Maak kennis met….’ tijdschrift kun je als familielid of verzorger een positieve bijdrage leveren aan de zorg voor iemand met een handicap, een ouder met dementie of een ander persoon die zorg nodig heeft.

Een tijdschrift voor een naaste

Pamela maakte een tijdschrift voor haar broer Cheston, en de resultaten en reacties zijn erg positief. Zijn ‘Maak kennis met...' tijdschrift (of Topper Tijdschrift) bevat informatie over het verleden, belangrijke levensgebeurtenissen, medische informatie en fijne herinneringen, maar er is nog veel meer mogelijk.

Zo zijn er voor Cheston pagina's toegevoegd over dingen waar hij graag over praat en zijn toekomstplannen. Dit werkt erg motiverend en wekt enthousiasme op bij hem, zijn familie en zijn zorgverleners! Hieronder enkele voorbeeldpagina's (ook beschikbaar als sjabloon in de redactieruimte). 

  Samen kunnen familieleden en zorgverleners een tijdschrift maken dat visueel weergeeft wat de belangrijkste zaken zijn omtrent een persoon.

Een ‘maak kennis tijdschrift’ maakt zorg weer persoonlijk, zoals het hoort.

Voorbeelden persoonlijk tijdschrift

Bekijk de voorbeelden, het Topper Tijdschrift voor Cheston (inhoud aangepast i.v.m. persoonlijke informatie) en het 'Maak kennis met' tijdschrift voor mevrouw Harmsen.

Deze tijdschriften zijn beschikbaar als sjablonen en kun je dus als basis gebruiken voor een eigen tijdschrift.


Interesse in een 'maak kennis met ...' tijdschrift?

Wil jij voor een naaste een 'maak kennis met... ' tijdschrift maken? Of werk je bij een zorginstelling en heb je belangstelling? Neem dan contact met ons op: we willen namelijk een project starten om de ervaringen bij het inzetten van een persoonlijk tijdschrift in de zorg te onderzoeken.

Begin met je tijdschrift