Home Onderwijs

School en tijdschrift maken: dat gaat heel goed samen!

Een tijdschrift maken is echt iets voor school. Van basisschool tot universiteit! Het is bovendien leuk én leerzaam.

Jilster in het onderwijs gids bestellen voorbeeld tijdschrift

Maak een account aan en probeer Jilster gratis


Inspirerende ideeën voor het onderwijs

 • kinderen van de basisschool kunnen zelf een afscheidscadeau groep 8 maken
 • leerlingen van het vmbo, havo, vwo kunnen een tijdschrift maken als onderdeel van de les (Nederlands bijvoorbeeld)
 • in vmbo, havo en vwo kun je je schoolopdracht zoals een profielwerkstuk, boekverslag, fictiedossier of sectorwerkstuk mooi vormgeven als tijdschrift
 • op het hbo en op de universiteit kun je je scriptie of thesis als een glossy laten drukken
 • het maken van promotiemateriaal voor de school of opleiding zelf: schoolgids, jubileum uitgave over de school, periodiek informatiebulletin, welkomstgidsje voor nieuwe leerlingen of old school ´school magazine´.
 • en wat denk je van een glossy als afstudeercadeau, een ´jaarboek´ van de studentenvereniging of een afscheidscadeau voor de juf?

Ik maak meteen een account aan


En hoe doe je dat dan?

Hieronder vind je concrete schoolvoorbeelden (!) van hoe leerlingen, studenten, docenten en ouders het maken van een tijdschrift hebben aangepakt en hoe ze dit integreren in het onderwijs.

Maak samen een afscheidscadeau groep 8

Het afscheid van de basisschool is een bijzonder moment voor kinderen en hun ouders. Een uniek en zelfgemaakt tijdschrift is dan een prachtig afscheidscadeau. Ook leuk om later nog eens terug te kijken wie er ook alweer bij je kind in de klas zat.

Bestel het 'Jilster in het onderwijs' magazine

In dit tijdschrift vind je voorbeelden van het gebruik van Jilster in het onderwijs: leuke en bijzondere verhalen. Daarnaast geven we je tips & tricks voor het maken van een tijdschrift. Ook is dit tijdschrift een goed voorbeeld van hoe een Jilster tijdschrift eruit kan zien.

bestel jilster in het onderwijs magazine


Tijdschrift maken als onderdeel van de les in voortgezet onderwijs

 • Lees het inspirerende en enthousiaste verhaal van docent Nederlands Annemarie Steenbergen, die maar liefst drie tijdschriften heeft gemaakt met drie klassen.
 • Docenten op het speciaal onderwijs, vmbo, havo en vwo geven leerlingen als opdracht om samen een tijdschrift te maken. Hier kun je als docent verschillende leerdoelen aan koppelen, zoals samenwerken (leerlingen kunnen samen aan een tijdschrift werken), computervaardigheden (je werkt online), taalvaardigheid (schrijven, spelling), creativiteit (in woord en beeld).
 • Lees meer klant verhalen

School opdracht mooi vormgeven: glossy werkstuk, zeg!

Als je voor school een werkstuk moet maken, dan is het een leuk idee om dit in een tijdschrift vorm te geven. Dat ziet er al snel strak uit!

 • Lees het enthousiaste verhaal van Sanne, die voor school een tijdschrift heeft gemaakt over One Direction.
 • Je kunt gratis een online magazine van je je profielwerkstuk of fictiedossier maken. In no time stuur je je docent daarna een link naar je digitale tijdschrift.
 • Uiteraard kun je je school werkstuk ook laten drukken - vanaf 1 exemplaar. Houd in je planning wel rekening met de levertijden.

Tijdschrift als afstudeercadeau

 • Lees het mooie verhaal van de ouders van Sophie, die voor haar een glossy hebben gemaakt ter gelegenheid van haar promotie. (Trouwens ook een geweldig leuk idee om een tijdschrift als afstudeercadeau na de bachelor te geven!)
 • Uiteraard kun je ook je scriptie, thesis, een bundeling van artikelen of de populaire uitgave van je proefschrift als tijdschrift vormgeven en laten drukken.
 • Een tijdschrift maken is ook een erg leuke en creatieve manier om je studententijd af te sluiten. Maak samen met je studievrienden, leden van de studentenvereniging of dispuut eens een eigen glossy.

Tijdschrift maken en school: prima combi dus

Je ziet het: een tijdschrift maken kun je heel goed toepassen in het onderwijs. Als introductie of als afsluiting: het kan allemaal. Wat ga jij maken?

Maak een tijdschrift voor school