Home Nieuws Tips en tricks
 

Tips en tricks

Kijk eens naar deze leuke tips en tricks die je in je eigen tijdschrift kunt toepassen. Ter inspiratie!

Wat is het schoolbordportaal en wat kun je ermee?

Geplaatst op 5 september 2017 in de categorie Tips en tricks.

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan! Ben jij een leerkracht in het basisonderwijs? Een leuk idee is om met bovenbouwleerlingen een tijdschrift te maken. Je kunt je leerlingen bijvoorbeeld een tijdschrift laten maken over een bepaald thema of bijvoorbeeld als een herinnering aan de basisschooltijd.

lees verder

Waarom is het handig om eerst een proefexemplaar van je tijdschrift te bestellen?

Geplaatst op 22 augustus 2017 in de categorie Tips en tricks.

Een tijdschrift maak je met veel aandacht en zorg. We vinden het belangrijk dat je tevreden bent over het eindresultaat. Daarom bieden we je de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een proefexemplaar van je tijdschrift bij ons te bestellen. Wat een proefexemplaar is en wat je er precies mee kunt, lees je hieronder.

lees verder

Hoe kleur jij je tijdschrift in?

Geplaatst op 24 juli 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je bezig met het maken van een tijdschrift als cadeau voor je partner, je moeder of bijvoorbeeld één van je kinderen? Heb je al nagedacht over welke kleuren je in je tijdschrift wilt laten terugkomen? Niet alleen in een afbeelding, maar bijvoorbeeld ook in een tekst? In dit artikel worden tips gegeven over het gebruik van kleur in een tekst. Hoe je dat kunt doen, zodat jouw verhaal écht in het oog springt!

lees verder

De interviewrubriek; zo maak je deze nog leuker!

Geplaatst op 14 juli 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je bezig met het maken van een tijdschrift voor het jubileum van je ouders of wil je je partner met een eigen tijdschrift op zijn verjaardag verrassen? Al gedacht aan het plaatsen van een interviewrubriek? Als je met zijn of haar familie en/of vrienden in gesprek gaat, hoor je waarschijnlijk verhalen die je zelf nog niet kende! Maar die wel heel goed in het tijdschrift passen, waardoor dit nog persoonlijker en meer eigen wordt.

lees verder

Hoe zorg je ervoor dat je ingescande foto's van goede kwaliteit zijn?

Geplaatst op 29 juni 2017 in de categorie Tips en tricks.

Een tijdschrift is niet compleet zonder leuk beeldmateriaal. Foto’s maken je tijdschrift een stuk aantrekkelijker om doorheen te bladeren. Ben je bezig met het maken van een tijdschrift voor bijvoorbeeld je partner, je vader of een vriendin? Bedenk dan ook eens wat voor foto’s er in de loop van de jaren van hem of haar zijn gemaakt. Trek eens een fotoalbum uit de kast of vraag vrienden en familie van hem of haar of zij geschikte foto’s hebben. Als je niet weet hoe je een foto kunt inscannen, heeft Ingeborg Koot, personal organizer van Ikorganiseer, een aantal handige tips.

lees verder

Hoe maak je een advertentie in je tijdschrift?

Geplaatst op 3 mei 2017 in de categorie Tips en tricks.

Heb je al gedacht aan het maken van een advertentiepagina? Door aan je zelfgemaakte glossy ook een advertentie toe te voegen, geef je je tijdschrift een zeer professionele uitstraling. Ook kun je de hoofdpersoon van het blad op creatieve wijze met zijn of haar favoriete merken associëren.

lees verder

Vijf tips van een grafisch vormgever in spe

Geplaatst op 25 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Onze stagiaire Elseline Grobben (19) studeert Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Ze heeft voor de vijftigste verjaardag van haar moeder Jannette Grobben een tijdschrift gemaakt en haar dit cadeau gedaan.

lees verder

Je creativiteit kwijt in een column

Geplaatst op 11 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Iedereen heeft weleens een column in een krant of tijdschrift gelezen. Het woord column komt van het Engelse woord voor kolom. Dat is de ruimte die een krant reserveert voor het stukje. De meeste columnisten hebben namelijk een vaste plek in een krant of tijdschrift. In deze rubriek kan de columnist volledig zijn ei kwijt en dat maakt de column ook zo uitdagend om te schrijven. Lijkt het je leuk om een column in je tijdschrift te schrijven, maar weet je niet goed waar te beginnen? Lees hier meer.

lees verder

Tips financiering afscheidsglossy groep 8

Geplaatst op 11 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Op basisscholen wordt er steeds vaker een afscheidsglossy voor groep 8 gemaakt. De leerlingen zijn altijd ontzettend blij met hun eigen tijdschrift. Ze zien graag hun persoonlijke pagina’s terug en genieten van verhalen en interviews met klasgenoten en leerkrachten. Ook jaren later kunnen ze de fijne tijden op de basisschool door middel van het tijdschrift herbeleven. Om de kosten vanuit de school en de ouders zoveel mogelijk te beperken, geven we graag een aantal tips.

lees verder

Tips voor leerlingen: Hoe schrijf ik een editorial?

Geplaatst op 3 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je een leerling en wil je graag aan de slag met het maken van je eigen tijdschrift? Al gedacht aan het schrijven van een editorial? De editorial is een rubriek die niet mag ontbreken in je tijdschrift. Dit artikel is het voorwoord van je tijdschrift en geeft een inleiding bij het onderwerp van je tijdschrift. Lees hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het schrijven van de editorial. Ook voor docenten is dit artikel als aanvullend lesmateriaal te gebruiken.

lees verder

Tips voor leerlingen: Hoe schrijf je een betoog?

Geplaatst op 8 maart 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je een leerling en wil je graag aan de slag met het maken van je eigen tijdschrift? Heb je al gedacht aan het schrijven van een betoog? Of ben je een docent en op zoek naar aanvullend lesmateriaal? In een betoog kun je jouw mening over iets geven. Lees hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het schrijven van een betogende tekst.

lees verder

Waar moet ik op letten bij het schrijven van een advertorial?

Geplaatst op 22 februari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je een leerling en wil je graag aan de slag met het maken van je eigen tijdschrift? Heb je al gedacht aan het schrijven van een advertorial? Of ben je een docent en op zoek naar aanvullend lesmateriaal? In dit artikel wordt er uitleg gegeven over de betekenis van de advertorial, hoe deze is opgebouwd en waar je op moet letten bij het schrijven van een advertorial.

lees verder

Welke kleuren kun je het beste gebruiken op je pagina?

Geplaatst op 8 februari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Wanneer je aan de slag gaat met het maken van je eigen tijdschrift is het belangrijk om na te denken over welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Elke kleur kan op een bepaalde manier je lezers beïnvloeden.

lees verder

Verjaardagsglossy tip: voeg een tijdlijn toe aan je tijdschrift

Geplaatst op 18 januari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je bezig met een verjaardagstijdschrift? Al eraan gedacht om een tijdlijn toe te voegen die de belangrijke, grappige en mooie momenten vastlegt uit het leven van de jarige? In Jilster tref je drie verschillende sjablonen die je kunt gebruiken bij het maken van een tijdlijn. Lees hier meer over hoe je dat kunt doen en wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk tijdlijn sjablonen.

Tips voor de inhoud van jouw afscheidsglossy voor groep 8

Geplaatst op 11 januari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Heb je zoon of dochter in groep 8 van de basisschool? Dan is het een leuk idee om samen met alle klasgenootjes, ouders en de juf of meester een afscheidstijdschrift te maken. Aan het eind van het schooljaar kan het tijdschrift als cadeau gegeven worden aan alle kinderen uit de klas.

Hier wat tips.

Romantische gedichten in een huwelijkstijdschrift

Geplaatst op 24 december 2016 in de categorie Tips en tricks.

Op een bruiloft gaan de bruid en bruidegom een verbintenis aan voor het leven. Romantisch, spannend en bijzonder. Deze gebeurtenis verdient een passend cadeau, een eigen glossy als huwelijksgeschenk. Een aantal mooie, romantische gedichten maakt deze glossy helemaal compleet!

lees verder

Kerst 2016! Een smaakvol tijdschrift

Geplaatst op 16 december 2016 in de categorie Tips en tricks.

December mogen we toch wel de mooiste en lekkerste maand van het jaar noemen. Haal ook deze sfeer in huis en maak heerlijke kerstgerechten. Je favoriete kerstrecepten gebundeld in een tijdschrift, maken van de smaak van december ieder jaar weer een feest!

Bekijk recepten

Voorbeeld foto's van Jilster uitvoeringen

Geplaatst op 14 november 2016 in de categorie Tips en tricks.

Bij Jilster kan je kiezen voor verschillende uitvoeringen van je tijdschrift. Is je tijdschrift klaar om gedrukt te worden?

Bekijk voorbeeld foto's.

Hoe maak je een professionele cover? Wij hebben 5 Tips!

Geplaatst op 31 oktober 2016 in de categorie Tips en tricks.

Het is de belangrijkste pagina van een magazine: de cover! Maar hoe maak je jouw cover nu zó dat hij lijkt op die geweldige covers in de winkel?

Bekijk 5 tips.

50 jaar getrouwd extra feestelijk met uitnodigingskaarten van Fuif

Geplaatst op 12 september 2016 in de categorie Tips en tricks.

Ben jij degene die het een en ander gaat regelen voor een huwelijksjubileum? Een origineel cadeau-idee heb je al, een eigen Jilster-glossy. Maar een passende, originele uitnodiging voor de feestdag? Wij hebben een gouden tip!

lees verder

Pagina's verplaatsen in je tijdschrift

Geplaatst op 11 januari 2016 in de categorie Tips en tricks.

Het is een veelgestelde vraag: 'Kan ik bladzijdes in mijn tijdschrift met elkaar wisselen?' of 'Kan ik pagina's van plek veranderen naar mijn gewenste indeling?' Het antwoord: 'Ja, dat kan!'.

Zo verplaats je pagina's

Motiveer leerlingen met een zelfgemaakt tijdschrift

Geplaatst op 9 december 2015 in de categorie Tips en tricks.

Hoe kan je als leraar je studenten motiveren? Door studenten zelf een tijdschrift te laten maken natuurlijk. Het project begint op de computer en eindigt met een echt, zelfgemaakt tijdschrift.

Lees verder

Team Jilster Plus tip: Beeldverslag

Geplaatst op 12 oktober 2015 in de categorie Tips en tricks.

De professionele creatieven van de Jilster Plus service hebben tips die ze graag met jou willen delen!

Bekijk tip!

Samenwerken: Hou de vaart erin

Geplaatst op 10 augustus 2015 in de categorie Tips en tricks.

Met Jilster maak je op een leuke en gemakkelijke manier je eigen tijdschrift. De online redactieruimte is eenvoudig in gebruik en stelt je in staat om andere redacteuren uit te nodigen. Zo kan je samenwerken aan jullie eigen magazine.

Zo hou je de vaart erin

Samenwerken: Effectief communiceren

Geplaatst op 11 juni 2015 in de categorie Tips en tricks.

Met Jilster maak je op een leuke en gemakkelijke manier je eigen tijdschrift. De online redactieruimte is eenvoudig in gebruik en stelt je in staat om andere redacteuren uit te nodigen. Zo kan je samenwerken aan jullie eigen magazine.

Lees meer

Team Jilster Plus tip: portretfoto

Geplaatst op 18 mei 2015 in de categorie Tips en tricks.

De professionele creatieven van de Jilster Plus service hebben tips die ze graag met jou willen delen!

Tip van Anneke Troost

Team Jilster Plus tip: rubrieken

Geplaatst op 13 april 2015 in de categorie Tips en tricks.

De professionele creatieven van Team Jilster Plus hebben tips die ze graag met jou willen delen!

Tip van Annemarie Boumans

Samenwerken: Wat te verwachten

Geplaatst op 13 april 2015 in de categorie Tips en tricks.

Met Jilster maak je op een leuke en gemakkelijke manier je eigen tijdschrift. De online redactieruimte is eenvoudig in gebruik en stelt je in staat om andere redacteuren uit te nodigen. Zo kan je samenwerken aan jullie eigen magazine.

Verwachtingen voor de samenwerking

Team Jilster Plus tip: bedrijfsfotografie

Geplaatst op 30 maart 2015 in de categorie Tips en tricks.

De professionele creatieven van Team Jilster Plus hebben tips die ze graag met jou willen delen!

Tip van Anneke Troost

Een tijdschrift voor Moederdag

Geplaatst op 24 maart 2015 in de categorie Tips en tricks.

Leuk idee: maak een magazine voor moederdag. Met Jilster’s online redactieruimte maak je heel eenvoudig een persoonlijk tijdschrift voor je moeder.

Tijdschrift voor mama

Jilster Plus Service tip: maak een serie

Geplaatst op 2 maart 2015 in de categorie Tips en tricks.

De professionele creatieven van de Jilster Plus service hebben tips die ze graag met jou delen!

Tip van Annemarie Boumans

Posterpresentatie maken

Geplaatst op 28 januari 2015 in de categorie Tips en tricks.

De posterpresentatie: een presentatie in de vorm van een poster. Steeds vaker komen we posterpresentaties tegen, op school, op het werk, en ook in onze online redactieruimte!

zo maak je zelf een posterpresentatie

Zo kun je ronde foto's plaatsen in je tijdschrift

Geplaatst op 3 december 2014 in de categorie Tips en tricks.

Op dit plaatje links lijken het net dobbelstenen. Maar nee, het zijn nieuwe 'fotolijstjes' die je vanaf vandaag kunt gebruiken in je eigen tijdschrift. Je kunt er ronde foto's mee maken. Dat gaat zo.

bekijk hier hoe je een foto rond kan maken

Magazine voor iedere bewoner met dementie

Geplaatst op 20 november 2014 in de categorie Tips en tricks.

Het kan soms moeilijk zijn om contact te maken met een moeder, opa of oma met dementie. Waar moet je het over hebben? Hoe breng je het gesprek op gang? Zorgcentrum De Kievitshorst in Tilburg doet mee aan een pilot waarin voor iedere bewoner met dementie een 'persoonsgebonden' magazine wordt gemaakt. (Voor de volledigheid: niet via Jilster, maar we zijn er heel enthousiast over!)

Eigen magazine voor dementerende ouderen

6 tips voor een nóg mooiere cover

Geplaatst op 21 oktober 2014 in de categorie Tips en tricks.

Het is de belangrijkste pagina van een magazine: de cover! Maar hoe maak je jouw cover nu zó dat hij lijkt op die geweldige covers in de winkel? Hier 6 cover tips van de jilster crew.

bekijk hier de handige tips

Tijdschrift trouwen: ideetjes voor de inhoud

Geplaatst op 21 oktober 2014 in de categorie Tips en tricks.

Je hebt het leuke idee om zelf een tijdschrift te maken als huwelijkscadeau voor het trouwen van je zus, broer, vriendin of collega. Maar: wat zet je zoal in het magazine? Een paar tips.

Meer over tijdschrift bij huwelijk

De tijdschrift rubriek: 43 rubrieken voor je eigen tijdschrift

Geplaatst op 20 oktober 2014 in de categorie Tips en tricks.

Elk tijdschrift kent wel een paar vaste rubrieken: de column van Sylvia Witteman, Anybody in de VIVA, de modereportage in de ELLE of de shopping pagina's in Libelle. Als je een eigen tijdschrift maakt, kun je ook gebruikmaken van verschillende rubrieken. Dat geeft je tijdschrift een creatieve twist en een professionele uitstraling.

lees meer over de verschillende rubrieken

6 tips voor een extra mooie pagina opmaak

Geplaatst op 20 oktober 2014 in de categorie Tips en tricks.

Ieder tijdschrift heeft een eigen sfeer, eigen lettertypes, een eigen kleurenschema en een eigen bladritme. Lees hoe je de pagina opmaak van je eigen tijdschrift net zo mooi kunt maken als dat van de professionele magazines die je in de winkel kunt kopen.

zo zorg je voor een professionele uitstraling van je tijdschrift

In 6 stappen naar een leuke inhoud voor je eigen tijdschrift

Geplaatst op 20 oktober 2014 in de categorie Tips en tricks.

Ga je een eigen tijdschrift maken, dan is het handig om van tevoren te weten wat er zoal in je magazine komt. Hoe je tot leuke en afwisselende inhoud komt voor je eigen tijdschrift, lees je hier.

lees verder

In 4 stappen naar een onvergetelijk afscheidscadeau voor een collega

Geplaatst op 20 oktober 2014 in de categorie Tips en tricks.

Gaat je collega weg? Vanwege een andere baan, pensioen of emigratie? Maak samen met de afdeling een eigen magazine voor hem of haar. Dat is nog eens een onvergetelijk afscheidscadeau.

bekijk de stappen

Origineel idee: een QR code in het klassenboek

Geplaatst op 21 september 2014 in de categorie Tips en tricks.

Marc Baars heeft samen met een aantal ouders van groep 8 van nuts school Zorgvliet een tijdschrift gemaakt: "We zijn erg trots op de foto's van de kinderen en op de filmpjes die ook in het tijdschrift staan. Het is namelijk mogelijk om een QR code in te voegen waarmee je naar een filmpje kunt verwijzen."

Zelf een QR code in je tijdschrift zetten is heel eenvoudig

Tip: laat je cover op een taart zetten!

Geplaatst op 20 augustus 2014 in de categorie Tips en tricks.

Wat een ontzettend goed idee: je kunt sinds kort een 300 dpi pdf van je cover bestellen bij Jilster. En daar heeft Alicia iets heel leuks mee gedaan: ze heeft de afbeelding van de cover op een taart laten zetten!

lees verder

Leuk idee maar: hoe begin je?

Geplaatst op 11 juli 2014 in de categorie Tips en tricks.

Je wilt graag een afscheidstijdschrift maken maar je weet niet waar je moet beginnen? Mooi. We helpen je graag op weg.

lees verder

Hoe je anderen enthousiast maakt voor je idee

Geplaatst op 11 juli 2014 in de categorie Tips en tricks.

De meeste basisscholen willen de afzwaaiers wel een mooi cadeau meegeven als herinnering aan hun tijd op de basisschool. Maar hoe overtuig je (andere) ouders of de leerkracht van jouw idee om een eigen tijdschrift te geven? Oftewel: hoe maak je hen ook enthousiast?

lees verder

Samenhang creëren doe je zo

Geplaatst op 28 juni 2014 in de categorie Tips en tricks.

We horen regelmatig van ouders en leerkrachten dat het best lastig is om samenhang te creëren in het tijdschrift. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen ideetjes over wat leuk is en dan krijg je al snel een bonte verzameling pagina's. Ook prima, maar als je meer samenhang wilt, dan geven we je graag een paar tips.

lees verder

Met z'n twee of ombeurten

Geplaatst op 28 juni 2014 in de categorie Tips en tricks.

Meerdere basisscholen kiezen ervoor om leerlingen samen één pagina te laten vullen. Dat kan. Sterker nog, daar heeft Jilster leuke sjablonen voor. Maar... hoe doe je dat?

lees verder

Zo gebruik je de sjablonen in de klas: 4 tips

Geplaatst op 15 juni 2014 in de categorie Tips en tricks.

Bij Jilster heb je per pagina de keuze of je een sjabloon wilt gebruiken of liever start met een blanco pagina die je helemaal zelf opmaakt. We vertellen je graag hoe je de sjabloon pagina's kunt gebruiken.

lees verder

Mooie poëzie in jullie tijdschrift

Geplaatst op 2 juni 2014 in de categorie Tips en tricks.

Ken je Plint? Wij zijn er fan van! Plint combineert mooie gedichten met werk van illustratoren en beeldend kunstenaars. Je kunt poëzie aanschaffen op kussenslopen, posters en noem maar op. En: je kunt ook een Plint gedicht opnemen in je eigen tijdschrift!

lees verder

Tip: bestel een proefexemplaar

Geplaatst op 2 juni 2014 in de categorie Tips en tricks.

Zijn jullie al lekker op weg met het maken van een afscheidstijdschrift? Of nog maar net begonnen? We hopen dat je veel plezier hebt met de klas! Samen iets moois maken kan veel voldoening geven.

lees verder

Wat is een prettige lettergrootte?

Geplaatst op 2 juni 2014 in de categorie Tips en tricks.

Een van de veelgestelde vragen bij Jilsters klantenservice is: wat is nu een prettige lettergrootte? Die vraag is niet in één zin te beantwoorden. Met de volgende richtlijnen en hulpmiddelen kom je er vast uit.

bekijk ze hier

'Beter goed gejat dan slecht bedacht'

Geplaatst op 28 april 2014 in de categorie Tips en tricks.

Je leert de kinderen uit groep acht waarschijnlijk dat afkijken niet mag. Toch is het adagium 'Beter goed gejat dan slecht bedacht' optimaal van toepassing in de tijdschriftenwereld. Doe er je voordeel mee bij het maken van het afscheidstijdschrift voor groep acht!

lees verder

Een 'spread': wat is het en hoe maak je er eentje

Geplaatst op 22 april 2014 in de categorie Tips en tricks.

Wel eens van een 'spread' gehoord? Dat zijn twee pagina's in een tijdschrift naast elkaar. Zo kun je goed gebruikmaken van de breedte van de twee tegenover elkaar liggende pagina's in een tijdschrift. Leuk voor een groepsfoto van de klas! Wil je weten hoe je een mooie spread maakt in Jilster?

lees verder

Hoe maak je een pagina in de huisstijl van de school?

Geplaatst op 22 april 2014 in de categorie Tips en tricks.

Je weet vast al dat Mariël Koudijs, studente grafische vormgeving en stagiaire bij Jilster, basisscholen helpt bij het maken van een eigen tijdschrift met Jilster. Een van de vragen uit de praktijk is: hoe maak je een pagina - of een heel tijdschrift - in de huisstijl van de school?

lees verder

Mooie nieuwe sjablonen tijdschrift groep 8

Geplaatst op 15 april 2014 in de categorie Tips en tricks.

Je hebt al eerder kunnen lezen over Jilsters stagiaire Mariël Koudijs. Zij helpt basisscholen die een vraag hebben op het gebied van vormgeving. Ook heeft zij een mooie reeks nieuwe sjablonen gemaakt. Je kunt ze meteen gebruiken en vullen.

lees verder

Lespakket tijdschrift maken met groep acht

Geplaatst op 15 april 2014 in de categorie Tips en tricks.

Wil je met de kinderen aan de slag in de klas? Kijk dan eens op Schoolbordportaal. Daar staat een lespakket voor het maken van een eigen tijdschrift of glossy met groep acht. Een van de werkbladen is gericht op het maken van een interview.

lees verder

Wat is wat: redacteur, hoofdredacteur, medehoofdredacteur?

Geplaatst op 28 maart 2014 in de categorie Tips en tricks.

Als je nog nooit met Jilster hebt gewerkt, ken je alle mogelijkheden natuurlijk nog niet. Daarom geven we je ook wat 'basic' tips. Zoals deze: over het verschil tussen redacteuren, hoofdredacteuren en medehoofdredacteuren en hoe je handig online samenwerkt via de shoutbox.

lees verder

Handig foto's verzamelen

Geplaatst op 25 maart 2014 in de categorie Tips en tricks.

Als je met de kinderen uit groep acht een eigen tijdschrift gaat maken, heb je straks een aardige verzameling foto's. Hoe kun je die handig laten verzenden en verzamelen? Een paar online tools die je daarbij helpen.

lees verder

Direct aan de slag in de klas

Geplaatst op 25 maart 2014 in de categorie Tips en tricks.

Wil je lekker aan de slag met de kinderen uit de klas? Kijk dan eens op Schoolbordportaal. Hier staat een uitgebreid lespakket met werkbladen die je zo kunt uitprinten.

lees verder

Mariël Koudijs geeft vormgevingstips

Geplaatst op 25 maart 2014 in de categorie Tips en tricks.

Mariël Koudijs is student grafische vormgeving. Ze helpt basissscholen die daar behoefte aan hebben met het mooi opmaken van de pagina's. Wat valt haar op als je de tijdschriften die scholen maken vergelijkt met Meiden magazine en Zo?!Zit dat?

lees verder

Gezellig groepje vormen

Geplaatst op 25 maart 2014 in de categorie Tips en tricks.

Je hebt het plan opgevat om samen een afscheidstijdschrift te maken met of voor groep acht. Dit kun je natuurlijk in je eentje proberen te realiseren, maar het is natuurlijk veel leuker en makkelijker om het samen te doen.

lees verder