Home Nieuws Tips en tricks Tips voor de inhoud van jouw afscheidsglossy voor groep 8

Tips voor de inhoud van jouw afscheidsglossy voor groep 8

Geplaatst op 11 januari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Heb je zoon of dochter in groep 8 van de basisschool? Dan is het een leuk idee om samen met alle klasgenootjes, ouders en de juf of meester een afscheidstijdschrift te maken. Aan het eind van het schooljaar kan het tijdschrift als cadeau gegeven worden aan alle kinderen uit de klas.

Veel scholen gingen je al voor. Zij werkten samen aan een tijdschrift voor de hele klas en gaven dit aan het eind van het schooljaar cadeau.

Wij adviseren je om halverwege het schooljaar met het maken van het tijdschrift te beginnen. Ideeen en foto's kunnen dan verzamelt worden zodat je daar leuke pagina's mee kunt vullen. Het eindresultaat is dan een prachtig afscheid groep 8 tijdschrift, dat enthousiast ontvangen wordt door de hele klas!

Hieronder een aantal tips waarmee je direct aan de slag kunt.


Tip 1: Een vriendenboekpagina.

Laat ieder kind een vragenlijst invullen die de ouders kunnen gebruiken om met Jilster een soort vriendenboekpagina te maken. Geef ook een instructie waarin staat waar de ouders op moeten letten als ze de pagina gaan opmaken. Het leuke hieraan is dat iedereen wordt gestimuleerd om creatief aan de slag te gaan. Zo ontstaan er persoonlijke pagina’s en krijgen de kinderen aan het eind van het jaar een verrassend tijdschrift mee naar huis.

Zie voor voorbeeldvragen:

Afscheidsglossy groep 8 'Dag we gaan'

Lesidee Vriendenboekje

Werkbladen

  • Een handige functie in Jilster is dat je redacteuren kunt uitnodigen via een mail met een bericht erbij.


Tip 2: Maak een fotomuur.

Maak de meest bijzondere momenten onvergetelijk met de toevoeging van een fotomuur. Prik klassenfoto’s, foto’s van klassenuitjes en fotokiekjes van bijvoorbeeld het groep 8 kamp op deze muur. Bewerk een pagina , klik op 'sjablonen' en selecteer de sjabloon onder 'basisschool#2'.

Afscheidsglossy groep 8 fotomuur


Tip 3: Interview juf en meester.

Hoe leuk is het om later een persoonlijk verhaal of interview van je favoriete juf of meester terug te lezen!? Werk met de onderstaande sjablonen een interview of persoonlijk verhaal van de meester of juf uit. Ga naar Jilster, klik op 'sjablonen' en selecteer de sjabloon onder 'basisschool#1' of 'basisschool#2'.

Afscheid groep 8 interview meester en juf mockup


  • Kijk in Jilster voor meer inspirerende ontwerpen onder basisschool#1 en basisschool#2.


Heel veel plezier met het maken van een tijdschrift voor je zoon of dochter!