Home Nieuws Tips en tricks Mooie nieuwe sjablonen tijdschrift groep 8

Mooie nieuwe sjablonen tijdschrift groep 8

Geplaatst op 15 april 2014 in de categorie Tips en tricks.

Je hebt al eerder kunnen lezen over Jilsters stagiaire Mariƫl Koudijs. Zij helpt basisscholen die een vraag hebben op het gebied van vormgeving. Ook heeft zij een mooie reeks nieuwe sjablonen gemaakt. Je kunt ze meteen gebruiken en vullen.

Vormgeven van tijdschriften
Mariël heeft als studente grafische vormgeving een goed gevoel voor het vormgeven van tijdschriften. Ze heeft in de afgelopen weken dan ook al een heel tijdschrift aan nieuwe sjablonen gemaakt. Je kunt het hier onderaan het bericht doorbladeren.

Sjabloon pagina's
Er zijn sjabloon pagina's waarop leerlingen twee aan twee iets over zichzelf en hun hobby's kunnen vertellen; er is een fotomuur sjabloon; er zijn 'Wist je dat?' pagina's, er is een pagina met 'Over 15 jaar ben ik...', noem maar op.

Zelf invullen
De sjablonen zijn bedoeld om jou en de leerlingen op weg te helpen. Hoe je de pagina's uiteindelijk invult, is helemaal aan jullie. Je kunt sommige sjablonen inhoudelijk heel makkelijk omtoveren. Zo maak je van een briefjes sjabloon makkelijk een moppen pagina. En als je een sjabloon vaker wilt gebruiken, dan laad je gewoon meerdere pagina's in je tijdschrift met hetzelfde sjabloon.

We hopen dat je het nieuwe sjabloon tijdschrift net zo mooi vindt als wij!

Beginnen met tijdschrift groep 8