Maak je profielwerkstuk extra mooi: laat het drukken!

Moet je een profielwerkstuk maken voor je eindexamen havo of vwo? Dan is een profielwerkstuk voorbeeld handig. Hopelijk heb je al een goed onderwerp. Want het begint natuurlijk met de inhoud. Maar... met een mooie vormgeving scoor je vast extra punten. Een profielwerkstuk tijdschrift valt op en laat aan je leraar zien dat je er je best voor hebt gedaan!

Hierboven zie je profielwerkstuk voorbeelden van gebruikers die je al voorgingen met een tijdschrift voor school! Of probeer zelf even aan de slag te gaan met Jilster.

profielwerkstuk maken tijdschrift glossy zelf online

Maak een account aan en probeer Jilster gratis


Tip: maak je werkstuk op in Jilster en laat het drukken als een glossy of een luxe tijdschrift. Dan ziet het er gelikt uit.


Eerst de inhoud, dan de looks

Of je nu een profielwerkstuk moet maken voor Nederlands, economie, wiskunde of geschiedenis: uiteindelijk moet je iets op papier laten zien. Waar je op kunt letten:

  • kies een onderwerp dat jou aanspreekt en waar genoeg over te vertellen is
  • schrijf je werkstuk eerst gewoon in Word
  • verzamel vanaf het begin afbeeldingen die je later in je pws kunt gebruiken
  • schrijf het voorwoord en de inleiding van je pws pas als je bijna klaar bent
  • zorg dat je voor de cover een goede kwaliteit foto hebt over het onderwerp
  • loop al je teksten tegen het einde nog eens na om ze te checken op taalfouten
  • zorg dat de pagina's niet te vol staan, gebruik witregels en een mooie marge boven, onder, links, rechts

Bestel ook de 'Jilster in het onderwijs' magazine

In dit tijdschrift vind je voorbeelden van het gebruik van Jilster in het onderwijs: leuke en bijzondere verhalen. Daarnaast geven we je tips & tricks voor het maken van een tijdschrift. Ook is dit tijdschrift een goed voorbeeld van hoe een Jilster tijdschrift eruit kan zien.

bestel jilster in het onderwijs magazine


Professioneel ogend profielwerkstuk

Profielwerkstuk voorbeeld maken aardrijkskundeAls je wilt dat je profielwerkstuk er echt strak uit gaat zien, dan kun je het opmaken in Jilster. Maak daarvoor gratis een account aan en begin gewoon. De teksten uit Word kun je eenvoudig copy-pasten in je tijdschrift pagina's.

Als je profielwerkstuk helemaal is vormgegeven, kun je het gewenste aantal exemplaren bestellen als glossy of als luxe tijdschrift. Al vanaf 1 exemplaar. Dan wordt je profielwerkstuk gedrukt bij je thuisbezorgd. Je kunt ook een 72 dpi pdf (beeldschermkwaliteit) van je tijdschrift bestellen of een 300 dpi pdf (drukwerkkwaliteit) van je cover.

Ook handig: online versie is gratis

Een online versie van je profielwerkstuk is trouwens gratis. Je kunt deze - als je dat wilt - ook delen. Of de url van je pws naar de docent sturen, bijvoorbeeld. Veel succes met het maken van je pws!

Maak een tijdschrift voor school