Home Nieuws Tips en tricks Posterpresentatie maken

Posterpresentatie maken

Geplaatst op 28 januari 2015 in de categorie Tips en tricks.

De posterpresentatie: een presentatie in de vorm van een poster. Steeds vaker komen we posterpresentaties tegen, op school, op het werk, en ook in onze online redactieruimte!

De posterpresentatie

Studenten en onderzoekers aan de universiteit moeten aan het eind van een onderzoeksperiode hun resultaten presenteren. Steeds vaker gebeurt dit met een posterpresentatie.

Kort gezegd houdt dit in dat de hoofdlijnen van het onderzoek in tekst en afbeeldingen op een poster worden gepresenteerd. De poster wordt tijdens een congres of symposium opgehangen.

Een posterpresentatie is een laagdrempelige manier om onderzoeksresultaten compact en aantrekkelijk te verpakken. Vaak wordt een groot formaat poster afgedrukt, A0 formaat.

Zo maak je een posterpresentatie

Hiernaast zie je een voorbeeld van een posterpresentatie. De basisonderdelen staan erin: titel, namen van de onderzoekers, onderzoeksdoel, werkwijze, resultaten, discussie en conclusie. Je kunt hier naar believen foto's en grafieken bij plaatsen.

De Universiteit van Groningen heeft voor studenten een aantal tips op een rijtje gezet voor het maken van een posterpresentatie. Handig!

Posterpresentatie voor Fysiotherapie

Tessa Kort heeft een posterpresentatie gemaakt voor haar vriend:

"Omdat mijn vriend niet heel handig is met dit soort dingen mocht ik mijn creativiteit erop los laten en het was een geweldig resultaat. De meerdere soorten achtergronden en lettertypes vond ik erg fijn want daarmee kon ik de poster personaliseren."

Het resultaat: "De docent was erg enthousiast over de lay-out. Hij gaf daar zelfs extra punten voor! Ik heb het op mijn eigen school ook als tip aangeven als mensen een programma nodig hebben voor posters, flyers, kaartjes en tijdschriften. Ik ben erg te spreken over Jilster en ga er zeker vaker mee werken!"

Posterpresentatie bestellen

Je hebt nu de keuze om een 300 dpi pdf van je cover te bestellen zodat je je poster kunt laten drukken waar je wilt. Andere mogelijkheid is om je poster op het gewenste formaat via Jilster te laten drukken. Kijk voor de mogelijkheden op de prijzen pagina.

Maak nu een posterpresentatie