Een online magazine maken: zo doe je dat!

Een online magazine maken: mooie magazines die je online kunt lezen en delen. Dat kan je eenvoudig met Jilster zelf maken. Soms zijn ze gemaakt in Indesign en lees je ze als een pdf met alle pagina's onder elkaar. Maar je hebt ook doorbladerbare magazines die je met een 'viewer' bekijkt. Dan lijkt het net of je een gedrukt tijdschrift doorbladert.

Als je op een eenvoudige manier zelf zo'n online magazine wilt maken, en nog gratis ook, lees dan verder.

Je kunt Jilster ook gelijk uitproberen door een account aan te maken.

online magazine maken voorbeeld 1


Begin meteen met je online magazine


Zelf online magazine maken

Een online magazine maken is makkelijker dan je denkt. Met Jilster kun je eenvoudig (gratis) een online magazine maken. Verderop lees je hoe je dat in een paar stappen doet. Eerst geven we je een paar tips bij het maken van je eigen online magazine zodat je het straks optimaal kunt ontwerpen. Zo is het handig om eerst te bepalen met welk doel je een online magazine maakt.

Online magazine maken: zo ziet het eruit

Online magazine maken voor je bedrijf, voor school of als cadeau

Online magazine maken:
een paar voorbeelden en doelen op een rij.

Voorbeeld 1.

Je wilt samen met familieleden, vrienden of collega's een  persoonlijk tijdschrift maken als verjaardagscadeau of als huwelijkskado. Het bruidspaar of de jarige krijgt op het feest uiteraard een mooi door Jilster gedrukt exemplaar van het tijdschrift. Maar het is te duur om iedereen die er aan heeft meegewerkt - of zelfs alle gasten op het feest - ook een gedrukt magazine te geven. Dan is het leuk om de digitale versie van het tijdschrift gratis per email naar iedereen toe te kunnen sturen. Zo kan iedereen het magazine thuis online doorbladeren. (En nog even nagenieten!)

Voorbeeld 2.

Je hebt een online catalogus nodig voor je bedrijf. Want: je wilt je potentiële klanten makkelijk en snel laten zien wat je in huis hebt. Dan kun je met Jilster gratis een online brochure maken die je als online magazine kosteloos en direct aan je klanten kunt toesturen.

Voorbeeld 3.

Je wilt een werkstuk maken voor school (nou ja, willen...) en dit kun je digitaal inleveren bij de leraar. Dan maak je je werkstuk gewoon online met de magazine software van Jilster. Ben je klaar met het ontwerpen van je werkstuk en ziet het er gelikt uit? Dan stuur je de docent een link zodat hij jouw eigen magazine online kan bekijken. Je kunt overigens ook een 72 dpi pdf (geen goede afdrukkwaliteit) van je tijdschrift bestellen die je kunt doorsturen naar de docent. 

Online magazine maken: Lettergrootte en ontwerp

Het voordeel van Jilster is dat je bij het maken van je online magazine ook kunt kiezen voor laten drukken, al vanaf één exemplaar. Je kunt zelfs twee verschillende versies maken van je tijdschrift: één versie speciaal voor online gebruik en één versie om te drukken. Bij een tijdschrift dat je alleen online verspreid, wil je misschien méér en grotere afbeeldingen gebruiken, en het lettertype van de teksten wat groter maken. Dan leest het magazine online ook lekker weg.

Online magazine maken met Jilster

En hoe maak je nu zo'n online magazine? Heel simpel. Je maakt gratis een account aan via de button hieronder en je kunt meteen aan de slag in je eigen afgeschermde redactieruimte. Je vult de pagina's een voor een in de software van Jilster. Probeer maar uit: het is gratis! 

Je kunt kiezen tussen het gebruik van een sjabloon of je kunt je eigen ontwerp maken.

Net wat je makkelijk vindt. Stel dat je daarna toch graag ook een gedrukt exemplaar wilt van je eigen magazine, dan bestel je bij Jilster het gewenste aantal tijdschriften of glossy's. Uiteraard betaal je hier wel voor het drukwerk.

Wat best bijzonder is aan Jilster: je kunt met meer mensen tegelijk samen en online aan een magazine werken. Van over de hele wereld en in het Nederlands, Engels en Duits. Handig, toch?

Tip! Wil je voor je bedrijf een mooie en gepersonaliseerde offerte sturen? Maak deze dan in Jilster. Je kunt de inhoud blijvend aanpassen. Omdat je ook 1 exemplaar kunt laten drukken, kun je zelfs een exact op de klant afgestemd exemplaar toesturen!

Start met je eigen magazine