Home Nieuws Klanten vertellen Ina: "Iedereen zou zo'n tijdschrift willen krijgen"

Ina: "Iedereen zou zo'n tijdschrift willen krijgen"

Geplaatst op 20 augustus 2014 in de categorie Klanten vertellen.

Ina Winter heeft voor haar beide zoons een tijdschrift gemaakt. Dat heeft ze gedaan ter gelegenheid van hun 21e verjaardag. Heel leuk om te lezen hoe ze dit heeft aangepakt en wat haar eigen favoriete pagina's zijn geworden.

Twee tijdschriften

"Ik heb twee tijdschriften gemaakt. Eentje in 2011 en eentje in 2014. Deze hebben als titel: LEX. en TYCHO. Ik heb ze gemaakt voor mijn zoons Lex en Tycho ten Brink, samen met vrienden, familieleden en buren. De aanleiding om het tijdschrift te maken was het bereiken van hun 21e levensjaar", zo mailt Ina ons.

Uitspraken van de jongens

Ina vond het heel leuk om alle oude foto's en verhalen te verzamelen. "Echt een trip down memory lane voor de redactie." De mooiste pagina's in beide tijdschrift vindt ze de pagina's die 'Prietpraat' heten. Ina zegt hierover: "Toen de jongens klein waren, heb ik hun uitspraken opgeschreven. Ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan.Dat vond iedereen erg leuk om te lezen."

Tijdschrift bewaren

De reacties op de tijdschriften waren dan ook erg positief: "Geweldig, iedereen zou zo'n tijdschrift willen krijgen. Het is een mooie herinnering aan de eerste 21 jaar van hun leven! De reactie van Lex op zijn tijdschrift was 'Nou, die ga ik wel bewaren!' :-). De verrassing was voor Tycho minder groot. Hij wist dat ik ook voor hem een tijdschrift ging maken. Maar hij was er niet minder blij mee."

Verwijzingen meeveranderen

Ina heeft ook wel wat handige tips: "Het is belangrijk dat je zelf handig bent met Jilster - of dat je iemand kent die er handig mee is. Ik heb  mensen gezegd dat ze tekst en foto's naar mij konden mailen, zodat ik de pagina's voor hen kon maken. Een andere tip is: als je later in het maakproces nog de volgorde van de bladzijden verandert, verander dan ook de verwijzingen naar andere bladzijden mee. En mocht je tijdschrift kwijt of beschadigd raken: je kunt zo een nieuwe bestellen bij Jilster (Heb ik recentelijk nog gedaan voor LEX.). De posters van de voorpagina's heb ik trouwens ook besteld en geleverd gekregen. Leuke extra optie!"

Meer over een tijdschrift als verjaardagscadeau