Home Nieuws Klanten vertellen Tijdschrift voor papa Patrick met P-magazine effect

Tijdschrift voor papa Patrick met P-magazine effect

Geplaatst op 21 juli 2014 in de categorie Klanten vertellen.

"We hebben een tijdschrift gemaakt voor mijn papa's 60ste verjaardag", zo mailt Judith Schlich. "Misschien kennen jullie het Belgische P-magazine ook wel? Het is een ondeugend tijdschrift voor mannen met nogal wat ontblote vrouwen", zo schrijft Judith Schlich.

Tijdschrift voor papa

"Onze papa heet Patrick en mijn zus kwam op het idee om de P’s te gebruiken. Na wat overleg besloten we om ons tijdschrift Papa-magazine te dopen maar het 'apa' gedeelte zou héél klein worden geschreven -met gewenst effect bij het overhandigen!"

"We hebben het tijdschrift gemaakt voor mijn papa’s 60ste verjaardag. Mijn papa is al sinds de dag dat hij in de ogen van mijn mama verzonk, de geboorte van zijn oudste dochter (ik) en een paar jaar later zijn tweede dochter (mijn zus) omringd door alleen maar vrouwen. Toen zijn kleine meisjes opgroeiden, kreeg papalief geheid voor elke verjaardag, vaderdag of andere cadeaugelegenheid een zeer meisjesachtig cadeau waar hij geen boodschap aan had. De meisjes groeiden op en kochten boekenbons, DVD’s, planten of andere geschenken met weinig persoonlijke touch. Daarbovenop heeft onze papa een grote hekel aan cadeaus, zeker als ze 'moeten'."

Magazine maken

"Ik zou voor mijn werk ons welkomstboekje herwerken en wou er graag een magazine van maken, omdat ik er van uit ging dat de mensen er dan gemakkelijker zouden in bladeren. En zo kwam ik bij Jilster terecht. Niet bruikbaar voor mijn werk maar het idee om mijn papa een persoonlijk geschenk te geven begon al meteen te borrelen. Mijn zus was meteen enthousiast. En samen zijn we er aan begonnen."

Redactieteam

"Het redactieteam bestond uit mijn zus en ik. Mijn zus en ik hebben bewust al het opmaakwerk op onze schouders genomen. We hadden al een idee van wat het ongeveer moest worden en waar het moest op lijken. Het is leuk dat er meerdere mensen kunnen werken aan het tijdschrift, maar het zorgt er al snel voor dat er weinig continuïteit in de verschillende pagina’s zit qua stijl en opmaak. Natuurlijk hebben we een pak mensen laten meewerken! Een hele lijst van zijn vrienden (met stiekeme telefoontjes, spannende zoektochten naar e-mailadressen, adressen of telefoonnummers) en onze mama natuurlijk."

Mooiste pagina

Tijdschrift vader Patrick cadeau mode artikel"De mooiste pagina in mijn papa’s ogen, dat is de column van mijn mama. Dat hadden we als volgt aangebracht: 'Mama over papa. We vroegen haar wat ze zo leuk vindt aan jou.' Mijn moeder had een prachtige tekst geschreven en mijn vader was zeer ontroerd. Er stond veel impliciete liefde in de tekst en mijn ouders zijn al meer dan tien jaar niet meer samen! Maar samen houden we zeer veel van de modepagina. We hebben een paspop aangekleed met de kleren en sjaaltjes van onze papa en daar modepagina’s van gemaakt. De pagina’s met de anekdotes van zijn vrienden waren zeker ook zéér geslaagd!"

Eigen exemplaar

We hebben van iedereen hele leuke reacties gekregen en velen wilden een eigen exemplaar. We hebben het tijdschrift echter zo persoonlijk gemaakt, dat onze papa liever niet had dat anderen er ook één thuis zouden hebben. Iedereen mag te allen tijde het tijdschrift bij hem thuis komen inkijken (met een potje koffie erbij) maar verspreiden, dat wil hij liever niet.

Band sterker gemaakt

"Ik woon zelf in Frankrijk en heel mijn familie zit in België. Toen het tijdschrift eindelijk af was, vonden mijn zus en ik dat vooral heel spijtig omdat we elkaar nu weer minder vaak hoorden. Toen we samenwerkten, hadden we bijna elke dag bericht van elkaar: in de shoutbox, per e-mail, smsjes of zelfs een telefoontje. Het heeft onze band nog sterker gemaakt. Onze papa was zo blij met het cadeau, dat we dit onmogelijk nog met iets beters kunnen overtreffen. Hij is zelf een dromer en zeer creatief. Hij had zich geen beter cadeau kunnen dromen."

Tijdschrift cadeau

"Bij de reactie op de overhandiging van het tijdschrift hoort ook een anekdote. Omdat mijn zus niet thuis was bij de levering en ze vlakbij mijn vader woont, heeft die laatste het pakketje ontvangen. Toen mijn zus later die dag haar pakketje kwam ophalen, vroeg onze papa nieuwsgierig of hij mocht zien wat ze had besteld. Daar maken we anders nooit een probleem van. Boeken, DVD’s, magazines… we delen al onze aanwinsten met elkaar. Hij was dus heel verbaasd toen mijn zus weigerde! Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn, toen ze het tijdschrift dan eindelijk cadeau deed. Mijn mama was er, mijn zus haar vriend en een paar vrienden. Toen papa het pakketje opendeed heeft hij minutenlang dubbel gelegen van het lachen, en iedereen lachte hard mee. Laten we dat 'Het P-magazine effect' noemen met in het groot een foto van mijn papa. Hij dacht toen nog dat we alleen de cover van het échte P-magazine hadden aangepast."

Meer tijdschrift voor verjaardag