Home Nieuws Klanten vertellen Nynke: “Geniet van het maken! Echt super om te doen”

Nynke: “Geniet van het maken! Echt super om te doen”

Geplaatst op 20 augustus 2014 in de categorie Klanten vertellen.

“Ik heb een tijdschrift gemaakt voor het huwelijk van mijn dochter en schoonzoon. De ceremoniemeester van de bruid was hoofdredacteur en de gasten die overdag aanwezig waren, waren redacteur. Ze hebben allemaal een pagina gevuld.”, zo mailt Nynke ons.

Blad zien groeien

“Hoe langer je ermee bezig bent, des te leuker het wordt. Je ziet het blad ‘groeien’. Ook word je steeds behendiger. De middenpagina vind ik het mooist. Bruid en bruidegom poseren daarop in trouwkleding. Het was overigens nog een heel gedoe om een foto van de bruidegom te krijgen. Twee dagen voor de deadline lukte dat gelukkig nog!

Gevarieerde glossy

“De glossy ziet er geweldig uit, mede door de inbreng van de gasten is deze zeer gevarieerd geworden. Een ‘Jilster’ maken vind ik redelijk verslavend. Het kost veel tijd maar is ongelooflijk leuk om te doen. De mogelijkheden om het blad te vullen zijn eindeloos. Ik ben ook heel blij dat er redacteuren waren die slim zijn met computers. Hierdoor konden de mogelijkheden nog verder konden worden uitgebreid. Om een en ander geheim te houden voor het bruidspaar was lastig, maar leuk.”

Tips voor je tijdschrift

Nynke heeft een aantal zeer nuttige tips voor anderen die een tijdschrift willen maken: “Begin op tijd! Plan de deadline voor de redacteuren ruim van te voren. Vul eerst een pagina voor de fun om de mogelijkheden uit te proberen. Laat een lettertype terugkomen, dat geeft rust en eenheid. Kijk in bestaande tijdschriften - door het lezen van een Libelle kreeg ik inspiratie voor mijn inhoudsopgave. Controleer het tijdschrift als het af is met z’n tweeën en let ook op of namen goed gespeld zijn. Denk ‘breed’. Laat je inspireren door anderen en bekijk de voorbeelden op Jilster als je vastloopt. Het hielp mij regelmatig weer op weg. En bovenal: geniet van het maken, het is echt super om te doen!”

Lees tips voor het maken van een tijdschrift voor een huwelijk