Home Nieuws Nieuws van Jilster Kijk mee: zo wordt jouw tijdschrift gemaakt

Kijk mee: zo wordt jouw tijdschrift gemaakt

Geplaatst op 21 juli 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Wil je wel eens achter de schermen kijken en zien hoe je Jilster tijdschrift wordt gemaakt? De Jilster team leden Mariƫl, Diandra, Hang, Rob en Pamela gingen op excursie naar De Budelse, onze vaste drukker. Kijk mee!

Drukkerij de Budelse ligt in Budel, zo'n 45 minuten rijden vanaf ons kantoor in Bennekom. Er wordt van alles gemaakt: verpakkingen, folders, boekomslagen, en vooral ook: glossy's en tijdschriften! De Jilster team leden bekeken de verschillende printers die voor al die producten nodig zijn. Er zijn printers voor dunner en dikker papier, voor zwart-wit en kleuren druk.

Printers voor drukken tijdschriften van Jilster

Tijdschrift printers
En natuurlijk bekeken de teamleden ook de printers waarop de Jilster tijdschriften worden gemaakt. Deze printers zijn gigantisch groot, het is meer een printstraat!

Printstraat van drukkerij waar jouw eigen tijdschrift wordt gedrukt door Jilster Team Jilster bekijkt het drukken van tijdschriften bij drukkerij De Budelse

Het leuke is dat Pamela net een zelfgemaakt tijdschrift had besteld. Speciaal voor haar werd haar tijdschrift ter plekke gedrukt.

Cover en achterkant eigen tijdschrift gemaakt met Jilster rolt van printer bij drukker Cover en achterkant tijdschrift Roxanne rolt van printer bij drukker

Vouw en snijmachine voor het drukken van je eigen magazine gemaakt met Jilster De drukkerij waar je eigen tijdschrift wordt gedrukt dat je maakt met Jilster  

De vouw en snijmachine
Een grote printer vouwt en lijmt vervolgens de gedrukte pagina's. Daarna worden de tijdschriften gesneden op precies het juiste formaat (Herinner je je nog die twee stippellijntjes in de redactieruimte?).

Twee stippellijntjes voor de vormgeving van je eigen tijdschrift bij JilsterTijdschrift voor en na het snijden bij de drukker

De twee stippellijntjes en het resultaat voor en na het snijden

Pamela heeft tijdschrift gemaakt met Jilster en krijgt het overhandigd bij de drukker

En hier krijgt Pamela het tijdschrift voor haar moeders 50e verjaardag overhandigd. Keurig in verzend verpakking. En blij dat ze ermee is! (Haar moeder ook trouwens.)

Begin met je eigen tijdschrift