Home Nieuws Nieuws van Jilster Workshop ‘Tijdschrift maken’: basis al snel onder de knie

Workshop ‘Tijdschrift maken’: basis al snel onder de knie

Geplaatst op 22 april 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Tijdschrift voor jou heeft onlangs een workshop ‘Tijdschrift maken’ verzorgd voor medewerkers van Kontakt der Kontinenten Training & Advies in Soesterberg. Mouis Blans vertelt: “Vanwege de afronding van een project dat twaalf jaar heeft geduurd wilden we alle betrokkenen iets tastbaars meegeven bij de slotconferentie. Het project ging over inburgering van geestelijke bedienaren. We kwamen al snel op het idee van een tijdschrift.”

Huiswerk
Mouis Blans had bij vrienden een tijdschrift gezien dat was gemaakt met Jilster. Na wat speuren op de site ontdekte ze dat Annemarie Boumans van Tijdschrift voor jou workshops geeft aan particulieren en organisaties. “Annemarie heeft ons van tevoren wat ‘huiswerk’ gegeven. Zo konden we alvast oefenen met het opmaken van een pagina. Die aanpak werkt erg goed. We hadden de basis al snel onder de knie.”

Plank
Collega Marianne Vermeer vult aan: “We zijn begonnen met het maken van een ‘plank’, een globale indeling van het tijdschrift. Annemarie had zich goed verdiept in Kontakt der Kontinenten. En haar persoonlijke benadering is prettig. Ze geeft ook tips als ‘gebruik kleuren uit de foto voor de kleur van je koppen’ of ‘zet het raster aan om het uitlijnen te vereenvoudigen’. We voelden ons aan het einde net echte vormgevers.”

Nuttig
Mouis Blans vond de workshop erg nuttig: “Zo konden we een snelle start maken, we hoefden niet uren zelf uit te vogelen hoe je een tijdschrift maakt. Door de vormgeving zelf te doen, hadden we alles in eigen hand en waren de kosten lager."

Trots
“We zijn reuze trots op het eindresultaat en erg blij met de mooie uitstraling van ons tijdschrift. Ook onze eigen collega’s waren verrast over de kwaliteit en over de mooie opmaak. We hebben exemplaren uitgereikt aan geestelijke bedienaren uit maar liefst 45 landen, aan religieuze organisaties, aan gemeenten, VluchtelingenWerk, CINOP en aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.”

Workshop
Op dinsdag 20 mei 2014 van 10.00 tot 13.00 uur, op woensdag 21 mei 2014 van 19.00 tot 22.00 uur en op donderdag 22 mei 2014 van 13.00 tot 16.00 uur geeft Tijdschrift voor jou een workshop ‘Tijdschrift maken’ in het Stadighuis in Bennekom. Kijk op de site van Tijdschrift voor jou voor meer informatie of om je direct aan te melden.

Meer over > Training & Advies van Kontakt der Kontinenten.

Probeer Jilster gratis uit

Share: