Home Nieuws Klanten vertellen Tijdschrift 'Miene Regi. Jouw moeder vertelt'

Tijdschrift 'Miene Regi. Jouw moeder vertelt'

Geplaatst op 26 mei 2014 in de categorie Klanten vertellen.

"Mijn zoon Regi gaat samenwonen. Door zijn chronische ziekte - epilepsie - kan hij zich een deel van zijn jeugdjaren niet meer helemaal goed herinneren. Ik heb getracht de eerste twintig jaar van zijn leven te te beschrijven voor hem", zo vertelt Petra Keulen.

"De titel van mijn tijdschrift is 'Jouw moeder vertelt. Levensverhaal Miene Regi'. Ik kon bijna niet stoppen met het maken van het tijdschrift. Ik stond er zelfs 's nachts voor op. Erg leuk om te doen. Er mogen van mij nog meer mogelijkheden komen om de pagina 'te pimpen', nog meer covers om te bewerken", zo schrijft Petra ons. (Daar werkt Jilster voortdurend aan, fijn om te horen dat er behoefte aan is, red.)

Mooiste pagina
Petra vervolgt: "De mooiste pagina in het tijdschrift is die over de periode in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Deze pagina vertelt veel over zijn ziekte en hoe goed hij daar nu mee om gaat. Het is een heel persoonlijke periode die wij samen hebben meegemaakt. Hij weet als hij dit leest, waarom ik zoveel van hem houd en waarom ik zo trots op hem ben."

Geweldig geworden
"Mijn ouders, schoonouders, man, dochter en vriendinnen vinden het tijdschrift geweldig geworden. Mijn zoon zal het op 23 maart 2014 ontvangen - met zijn verjaardag - dus ik hoop dat hij het heel mooi zal vinden. Het heeft voor mij veel betekend om zo'n persoonlijk 'boek' te maken. Het heeft geholpen om een moelijke periode van me af te schrijven. Ik heb ontzettend veel moeite dat ik hem moet loslaten."

Nalezen op spelfouten
Petra heeft nog een tip voor andere redacteuren: "Laat het tijdschrift eerst door een ander nalezen op spelfouten. Omdat je zelf steeds aan werkt zie je die niet meer. Het is aan te raden om eerst een proefexemplaar te bestellen."

Aan de slag met je eigen tijdschrift

Share: