Home Nieuws Klanten vertellen Tijdschrift Pol 50: “Helemaal zoals ik had gehoopt”

Tijdschrift Pol 50: “Helemaal zoals ik had gehoopt”

Geplaatst op 5 december 2013 in de categorie Klanten vertellen.

“Paul leest graag” vertelt Carin Knops. “Daarom vond ik een eigen glossy wel goed bij hem passen.”

De vijftigste verjaardag van haar echtgenoot Paul greep Carin aan om een tijdschrift te maken. Waarom er Pol op de cover staat? “Paul komt uit Limburg en heeft in Enschede gestudeerd. Daar wordt zijn naam uitgesproken als Pol. Zodoende noemt vrijwel iedereen hem zo.”

Geheim houden
Het was nog een kunst om het maken van het tijdschrift geheim te houden. “Pol zag onze twee dochters en mij regelmatig samen achter de computer zitten. Dágen hebben we in het kantoortje doorgebracht. Hij had wel door dat er iets bijzonders stond te gebeuren, maar dit had hij niet verwacht. Een van de vrienden had per ongeluk een keertje het verkeerde emailadres gebruikt, waardoor Pol iets onder ogen kreeg. Maar meer wist hij niet.”

Ergens stoppen
Dat de ‘Pol 50’ minimaal 32 pagina’s moest beslaan, stond voor Carin al gauw vast. In de loop van de tijd dijde het tijdschrift echter uit tot in totaal 60 pagina’s. “Ik had nog wel door kunnen gaan, maar ergens moet je stoppen”, zo vertelt ze. “We hebben familieleden, vrienden en bevriende collega’s gevraagd om iets aan te leveren. De meeste pagina’s hebben onze dochters en ik zelf gemaakt. Daarbij hebben we vaak sjablonen gebruikt. Zo handig. Ook als je niet zo creatief bent, kun je er makkelijk iets moois mee maken.”

Zoals gehoopt
“Het tijdschrift is helemaal geworden zoals ik had gehoopt. Op de cover zie je een foto van mijn man op de skelter. Onze dochters hebben deze foto uitgekozen. Ze vinden het leuk dat Pol ‘lekker gek’ kan doen. Hij rijdt hier op het terrein van zijn ouderlijk huis. Onze kinderen hebben vroeger ook met deze skelter gespeeld. De oude studievrienden van Pol hebben in hun bijdragen ook mooie herinneringen en verhalen opgehaald. Zo is het een breder en bonter geheel geworden.”

Heel verbaasd
De deadline naderde en het lukte Carin nèt om het tijdschrift af te krijgen voor Pols verjaardag. “We hebben het tijdschrift overdag overhandigd, in een klein gezelschap. Dat leek ons beter dan tijdens het feest omdat Pol nu rustig de tijd had om alles te lezen. Hij was heel verbaasd. Dit had hij niet verwacht. Ook zag hij direct hoeveel werk het geweest was en dat deed ons goed, natuurlijk. ’s Avonds ging het tijdschrift mee naar het feest. Iedereen was benieuwd hoe het geworden was. De reacties waren erg positief. ‘Dat ga ik onthouden’ hoorde ik mensen zeggen.”

Makkelijk in gebruik
“Ik vind het programma van Jilster heel makkelijk in het gebruik. Bijvoorbeeld knippen en plakken gaat eenvoudig en de sterren geven aan of de kwaliteit van de foto voldoende is. De sjablonen vind ik heel makkelijk werken. Je kunt alles aanpassen en precies maken wat je wilt. Ook het samen aan een tijdschrift werken vind ik een grote pre.”

Begin met tijdschrift voor verjaardag

Share: