Home Nieuws Klanten vertellen Jubileum tijdschrift korfbalvereniging SSS

Jubileum tijdschrift korfbalvereniging SSS

Geplaatst op 26 oktober 2012 in de categorie Klanten vertellen.

In 1927 is korfbalvereniging SSS opgericht. Ter gelegenheid van het 85-jarige bestaan wilde de vereniging een blijvende en tastbare herinnering maken.

Nienke Feddes, initiatiefnemer van de jubileum uitgave: “Een glossy met veel glanzende foto’s en columns past helemaal bij deze tijd. Op internet zwerven veel digitale foto’s van de vereniging, maar er was geen centraal archief. Met deze glossy hebben we een leuke herinnering, met name voor de jeugdspelers van nu. Met het 65-jarig jubileum was er namelijk al een boek verschenen over de historie van de vereniging, met veel zwart-wit foto’s. Dit is een leuke aanvulling daarop.”

Einde van een tijdperk
De korfbalvereniging SSS had veel vaste momenten in het jaar. ‘Had’ inderdaad, want de vereniging is de dag na het jubileumfeest met twee andere clubs gefuseerd tot KV Wageningen. De schaalvergroting zal leiden tot meer continuïteit en meer kansen voor goede spelers om door te stromen naar een hoger niveau. Ook om die reden is de jubileumglossy het symbool van het einde van een tijdperk. “Ik vind het daarom ook heel bijzonder dat we op de achterpagina nog foto’s hebben kunnen plaatsen van de laatste competitiewedstrijd van SSS”, zo vertelt Nienke Feddes.

Vaste programma onderdelen
In de glossy staan tientallen – zo niet honderden - foto’s, vooral van de vaste programma onderdelen van SSS: “Ieder jaar gaat de jeugd op kamp, onder leiding van volwassen vrijwilligers uit de vereniging. Daarnaast is er de jaarlijkse playbackshow, het bedrijventoernooi, de rommelmarkt en het oliebollen bakken en natuurlijk de competitie: de sport korfbal op zich.” Genoeg materiaal dus om een hele mooie en dikke glossy van maar liefst 64 pagina’s van te maken! “We hebben een paar fotografen in ons midden die kwalitatief goede foto’s maken – van actiemomenten en van de optredens. Dat zie je.”

Heel enthousiast ontvangen
“SSS heeft 350 leden. Daar zijn meerdere leden uit hetzelfde gezin bij. In totaal zijn honderd exemplaren besteld van de glossy. Dat is natuurlijk erg leuk. De redactie had eerst vier exemplaren laten drukken. Deze hadden we in het clubhuis op tafel gelegd met de mededeling dat leden hierop konden inschrijven. Dat is dus in groten getale gebeurd. Leuk om te zien dat mensen samen aan tafel gingen zitten en uitgebreid de glossy gingen doorbladeren. De gesprekken kwamen vanzelf op gang. Ja, de glossy is heel enthousiast ontvangen.”

Goede samenwerking
De redactie van de jubileumglossy bestond uit zes personen. Eerst heeft het team samen de onderwerpen bedacht en daarna zijn door de hoofdredacteur de pagina’s verdeeld. “Dat is wel een grote plus van Jilster, dat je tegelijkertijd met meerdere mensen aan het tijdschrift kunt werken.” De samenwerking en het werken in de redactieruimte is heel goed verlopen. “Aan het eind van het proces heeft een redactielid die tevens dtp-er is, de vormgeving nog wat mooier gemaakt. Daardoor ziet het geheel er heel professioneel uit. Nee, we hebben niets te klagen. Ook niet over de snelle service en de goede kwaliteit van Jilster zelf.” (Nou, dat horen we natuurlijk graag!)

Begin met tijdschrift maken voor jubileum

Share: