Home Nieuws Klanten vertellen Glossy ‘de Gees’ in stevige verpakking mee naar Portugal

Glossy ‘de Gees’ in stevige verpakking mee naar Portugal

Geplaatst op 21 augustus 2012 in de categorie Klanten vertellen.

“Alvito is een plaatsje in Portugal waar mijn zus Gees en haar man graag komen”, zo vertelt Trijntje Jansen. “Toen Gees deze zomer vijftig werd, heeft ze haar verjaardag in besloten kring daar gevierd.” Zus Trijntje ging er met plezier en vol voorpret naar toe: al een jaar geleden was ze stiekem begonnen aan een glossy voor en over haar zus.

Iets speciaals
“Mijn zus is zelf heel creatief. Ze maakt altijd mooie dingen. Daarom wilde ik iets speciaals voor haar doen voor haar vijftigste verjaardag. Op een feestje hoorde ik iemand vertellen over Jilster. Toen dacht ik: dat moet ik ook kunnen!” En dat bleek inderdaad: ‘de Gees’ is mooi en maar liefst 66 pagina’s dik geworden. Een hele prestatie voor één persoon.

Geschiedenis beschreven
Al doende groeide de inhoud van het blad. “Ik heb onder andere de geschiedenis van het geboortedorp van mijn zus beschreven. Ook haar huidige woonplaats en het huis waarin ze nu woont, komen aan bod. Daarnaast heb ik een artikel gemaakt over de beschermheilige Sint Christoffel. Van haar collega’s had ze hier een pop van mee gekregen voor op wereldreis.”

Nog meer schrijven
Trijntje schreef een jaar lang lekker door. Over de rol die haar zus speelt in het leven van haar nichtjes, over de gelijkenis met vader op de trekker, over de jeugdjaren, het Portugese plaatsje Alvito en over de creativiteit van haar zus. “Als ik nog een half jaar was door gegaan, had ik nog wel meer kunnen schrijven”, zo vertelt Trijntje enthousiast.

Grote strik erom
De Gees ging in de stevige verzendverpakking in het vliegtuig mee naar Portugal. “Ik had de kartonnen doos mooi ingepakt met een grote strik erom. De overhandiging was een feestelijk gebeuren: om twaalf uur ’s avonds was er champagne. En de glossy. ‘Oh!’, zei Gees. Ze schrok er gewoon van. Toen ze het tijdschrift doorbladerde, kwamen er tranen. Tot ver in de nacht heeft ze er in gekeken. Ook in de dagen en weken erna kwam ze er nog regelmatig op terug. En ze laat de glossy aan iedereen zien.” Een duidelijker signaal van blijdschap en dankbaarheid kunnen wij ons niet voorstellen. Jij?

Maak ook een glossy voor je zus

Share: