Home Nieuws

Veertig jaar, gevierd in een tijdschrift!

Geplaatst op 3 oktober 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Omdat haar beste vriendin veertig jaar werd, wilde Aurelie Lemeire haar met een bijzonder cadeau verrassen. Na wat zoeken op het internet kwam ze terecht op de website van Jilster. Ze begon direct met veel enthousiasme aan haar allereerste tijdschrift dat ze de naam ‘Sophie’ gaf.

lees verder

Wat is het schoolbordportaal en wat kun je ermee?

Geplaatst op 5 september 2017 in de categorie Tips en tricks.

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan! Ben jij een leerkracht in het basisonderwijs? Een leuk idee is om met bovenbouwleerlingen een tijdschrift te maken. Je kunt je leerlingen bijvoorbeeld een tijdschrift laten maken over een bepaald thema of bijvoorbeeld als een herinnering aan de basisschooltijd.

lees verder

Waarom is het handig om eerst een proefexemplaar van je tijdschrift te bestellen?

Geplaatst op 22 augustus 2017 in de categorie Tips en tricks.

Een tijdschrift maak je met veel aandacht en zorg. We vinden het belangrijk dat je tevreden bent over het eindresultaat. Daarom bieden we je de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een proefexemplaar van je tijdschrift bij ons te bestellen. Wat een proefexemplaar is en wat je er precies mee kunt, lees je hieronder.

lees verder

Een familieglossy voor de Spoontjes

Geplaatst op 15 augustus 2017 in de categorie Klanten vertellen.

De drieënzestigjarige Mieke Versnel uit Woerden heeft nu voor de derde keer een glossy gemaakt. Ditmaal voor de 50ste verjaardag van haar goede vrienden Christien en Ruud Spoon. Samen met medehoofdredacteur Maaike Spoon (1999) heeft ze de afgelopen weken intensief aan het tijdschrift gewerkt. Het resultaat is een mooie familieglossy geworden.

lees verder

Een exclusieve 'uitzwaai editie' voor groep 8 van basisschool Het Overbos

Geplaatst op 9 augustus 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Ines Kombrink wilde het moment waarop haar kind de overstap van groep 8 naar de middelbare school maakte niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom maakte zij in samenwerking met een groepje ouders en leerkrachten van OBS Het Overbos in Oostvoorne een tijdschrift voor 31 leerlingen uit groep 8 die dit jaar afscheid namen.

lees verder

Hoe kleur jij je tijdschrift in?

Geplaatst op 24 juli 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je bezig met het maken van een tijdschrift als cadeau voor je partner, je moeder of bijvoorbeeld één van je kinderen? Heb je al nagedacht over welke kleuren je in je tijdschrift wilt laten terugkomen? Niet alleen in een afbeelding, maar bijvoorbeeld ook in een tekst? In dit artikel worden tips gegeven over het gebruik van kleur in een tekst. Hoe je dat kunt doen, zodat jouw verhaal écht in het oog springt!

lees verder

De interviewrubriek; zo maak je deze nog leuker!

Geplaatst op 14 juli 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je bezig met het maken van een tijdschrift voor het jubileum van je ouders of wil je je partner met een eigen tijdschrift op zijn verjaardag verrassen? Al gedacht aan het plaatsen van een interviewrubriek? Als je met zijn of haar familie en/of vrienden in gesprek gaat, hoor je waarschijnlijk verhalen die je zelf nog niet kende! Maar die wel heel goed in het tijdschrift passen, waardoor dit nog persoonlijker en meer eigen wordt.

lees verder

Hoe zorg je ervoor dat je ingescande foto's van goede kwaliteit zijn?

Geplaatst op 29 juni 2017 in de categorie Tips en tricks.

Een tijdschrift is niet compleet zonder leuk beeldmateriaal. Foto’s maken je tijdschrift een stuk aantrekkelijker om doorheen te bladeren. Ben je bezig met het maken van een tijdschrift voor bijvoorbeeld je partner, je vader of een vriendin? Bedenk dan ook eens wat voor foto’s er in de loop van de jaren van hem of haar zijn gemaakt. Trek eens een fotoalbum uit de kast of vraag vrienden en familie van hem of haar of zij geschikte foto’s hebben. Als je niet weet hoe je een foto kunt inscannen, heeft Ingeborg Koot, personal organizer van Ikorganiseer, een aantal handige tips.

lees verder

‘Wie is Jezus?’ Tweedeklassers van Het Streek maken een glossy

Geplaatst op 21 juni 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Als docent godsdienst wil je dat jouw leerlingen de belangrijkste verhalen over Jezus, zoals die in de Bijbel staan, kennen. Tweedejaars leerlingen havo en vwo van Het Streek uit Ede maakten daarom een glossy als antwoord op de vraag ‘Wie is Jezus?’. Richtje van der Wolf, docent godsdienst, nam hiervoor het initiatief.

lees verder

Nieuw! Sjabloon afscheid collega

Geplaatst op 19 juni 2017 in de categorie Nieuws van Jilster.

Trekt jouw collega binnenkort de deur op het werk achter zich dicht omdat hij of zij een nieuwe baan gevonden heeft of met pensioen gaat? Wil je het afscheid van je collega niet ongemerkt voorbij laten gaan? Al gedacht aan het maken van een tijdschrift dat je diegene op zijn of haar laatste werkdag cadeau doet? Het tijdschrift kun je, in samenwerking met de rest van je team, vullen met bedankjes, complimenten, verhalen en foto’s. Een persoonlijk cadeau dat jarenlang bewaard blijft!

lees verder

Een 'kleurrijk' tijdschrift als eindwerk

Geplaatst op 15 juni 2017 in de categorie Klanten vertellen.

De Vlaamse Manon de Ridder (21), student aan de opleiding Kleur & Stijl, heeft een magazine gemaakt waarin ze haar eindwerk heeft gepresenteerd. Het resultaat is een kleurrijk tijdschrift dat een indruk geeft van haar opleiding.

lees verder

Liefde is een heleboel vriendschap plus een tijdschrift

Geplaatst op 31 mei 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Maaike van Gogh, Rian Kouwenberg en Wendy Dillen hebben in samenwerking met 17 andere vrouwen een bruiloftsglossy voor hun vriendin Cindy Huijberts gemaakt. Zij is op 8 oktober 2016 met Marijn van Amelsfort in het huwelijksbootje gestapt.

lees verder

Het Gouden Eeuw tijdschrift

Geplaatst op 30 mei 2017 in de categorie Klanten vertellen.

De vakken geschiedenis, Nederlands en tekenen in één project. Tweedejaars gymnasiumleerlingen van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum uit Den Haag maakten voor deze drie vakken een tijdschrift over de Gouden Eeuw. Mirjam Zeilmaker, docent geschiedenis op het VCL, coördineerde dit project.

lees verder

Wij waren op de Libelle Zomerweek 2017!

Geplaatst op 23 mei 2017 in de categorie Nieuws van Jilster.

Afgelopen week stonden wij voor de allereerste keer op alweer de 21ste editie van de Libelle Zomerweek in Almere. Dit jaarlijkse event, dat wordt georganiseerd door Sanoma Media BV, geeft een kijkje in de keuken van het tijdschrift ‘Libelle’. Een week vol met modeshows, metamorfoses, proeverijen, artiesten, interviews en nog veel meer.

lees verder

Derde klassers Coornhert Gymnasium maken un magazine

Geplaatst op 23 mei 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Tijdens de ‘Dag van de Franse taal’ maakten alle derde klassers van het Coornhert Gymnasium uit Gouda een tijdschrift. Anne-Marie Prins, docent Frans liet de leerlingen per klas op een interessante, creatieve manier een tijdschrift maken. Dit resulteerde in vijf, kleurrijke magazines volledig in het Frans.

lees verder

Let op: Langere levertijd wegens Hemelvaartsdag en Pinksteren

Geplaatst op 22 mei 2017 in de categorie Nieuws van Jilster.

We willen je er graag op attenderen dat op Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag onze drukkerij gesloten is. Hierdoor zijn de levertijden langer dan normaal. Houd hier dus rekening mee tijdens het bestellen van je tijdschrift(en).

lees verder

Nieuw! Snellere levering

Geplaatst op 22 mei 2017 in de categorie Nieuws van Jilster.

Groot nieuws! Vanaf nu drukken we iedere werkdag in de week. Dat betekent: sneller je tijdschrift in huis! Lees hier meer informatie over de nieuwe levertijden.

lees verder

Een tijdschrift door de jaren heen

Geplaatst op 10 mei 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Elles Boot (50) heeft haar moeder Hanny Sillevis op haar 80e verjaardag verrast met een zelfgemaakt tijdschrift. Samen met haar dochter Lara heeft ze de afgelopen maanden hard gewerkt aan het magazine ‘Hanny’; hét magazine voor de moderne vrouw.

lees verder

Hoe maak je een advertentie in je tijdschrift?

Geplaatst op 3 mei 2017 in de categorie Tips en tricks.

Heb je al gedacht aan het maken van een advertentiepagina? Door aan je zelfgemaakte glossy ook een advertentie toe te voegen, geef je je tijdschrift een zeer professionele uitstraling. Ook kun je de hoofdpersoon van het blad op creatieve wijze met zijn of haar favoriete merken associëren.

lees verder

Vijf tips van een grafisch vormgever in spe

Geplaatst op 25 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Onze stagiaire Elseline Grobben (19) studeert Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Ze heeft voor de vijftigste verjaardag van haar moeder Jannette Grobben een tijdschrift gemaakt en haar dit cadeau gedaan.

lees verder

Je creativiteit kwijt in een column

Geplaatst op 11 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Iedereen heeft weleens een column in een krant of tijdschrift gelezen. Het woord column komt van het Engelse woord voor kolom. Dat is de ruimte die een krant reserveert voor het stukje. De meeste columnisten hebben namelijk een vaste plek in een krant of tijdschrift. In deze rubriek kan de columnist volledig zijn ei kwijt en dat maakt de column ook zo uitdagend om te schrijven. Lijkt het je leuk om een column in je tijdschrift te schrijven, maar weet je niet goed waar te beginnen? Lees hier meer.

lees verder

Tips financiering afscheidsglossy groep 8

Geplaatst op 11 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Op basisscholen wordt er steeds vaker een afscheidsglossy voor groep 8 gemaakt. De leerlingen zijn altijd ontzettend blij met hun eigen tijdschrift. Ze zien graag hun persoonlijke pagina’s terug en genieten van verhalen en interviews met klasgenoten en leerkrachten. Ook jaren later kunnen ze de fijne tijden op de basisschool door middel van het tijdschrift herbeleven. Om de kosten vanuit de school en de ouders zoveel mogelijk te beperken, geven we graag een aantal tips.

lees verder

Studenten Social Work maken een magazine

Geplaatst op 3 april 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Zuyd Hogeschool in Sittard laat hbo-studenten Social Work aan het einde van hun tweede studiejaar een eigen tijdschrift maken. Een tijdschrift waaruit moet blijken dat ze de basis van de eerste twee jaar van hun studie beheersen, een proeve van bekwaamheid. Een toetsvorm opgezet door Matthias Deleu, Alexandra Jacobs en Frans Roovers van Zuyd Hogeschool.

lees verder

Tips voor leerlingen: Hoe schrijf ik een editorial?

Geplaatst op 3 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je een leerling en wil je graag aan de slag met het maken van je eigen tijdschrift? Al gedacht aan het schrijven van een editorial? De editorial is een rubriek die niet mag ontbreken in je tijdschrift. Dit artikel is het voorwoord van je tijdschrift en geeft een inleiding bij het onderwerp van je tijdschrift. Lees hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het schrijven van de editorial. Ook voor docenten is dit artikel als aanvullend lesmateriaal te gebruiken.

lees verder

Een bruiloftsglossy voor mijn vriendin

Geplaatst op 20 maart 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Wat doe je als je vriendin met de liefde van haar leven gaat trouwen? De veertigjarige Renate Kuipers-Bodok uit Wijk bij Duurstede wist hier wel raad mee. Samen met vijftien andere vriendinnen maakten zij een tijdschrift vol met leuke herinneringen aan hun vriendin Melissa de Groot die in 2016 is getrouwd.

lees verder

Een welverdiende afscheidsglossy voor mijn baas

Geplaatst op 20 maart 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Wat doe je als je geliefde directeur, die het bedrijf waarin jij werkzaam bent groot heeft gemaakt, afscheid neemt? De achtendertig jarige Imke Gaiser-Verhaeren wilde het vertrek van haar baas Arie van Vliet niet in alle stilte voorbij laten gaan. Ze trommelde het hele team van wel vijftig medewerkers bij elkaar om hun baas een onvergetelijk afscheid te bezorgen. In een korte tijd maakten ze samen met een groot aantal collega’s een tijdschrift die zij Arie op zijn laatste werkdag overhandigden.

lees verder

De liefde van een moeder bezegeld met een tijdschrift

Geplaatst op 15 maart 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Saskia Vos heeft voor allebei haar zoons Rutger (20) en Matthijs (18) een boek voor hun verjaardag gemaakt. Iedereen heeft enthousiast en vol bewondering op de boeken gereageerd. Ook haar kinderen zijn erg blij met hun eigen boek. Saskia heeft de smaak aardig te pakken gekregen en heeft met haar enthousiasme al behoorlijk wat mensen aangestoken om ook een tijdschrift te gaan maken. Lees hier haar verhaal.

lees verder

Tips voor leerlingen: Hoe schrijf je een betoog?

Geplaatst op 8 maart 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je een leerling en wil je graag aan de slag met het maken van je eigen tijdschrift? Heb je al gedacht aan het schrijven van een betoog? Of ben je een docent en op zoek naar aanvullend lesmateriaal? In een betoog kun je jouw mening over iets geven. Lees hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het schrijven van een betogende tekst.

lees verder

Leerlingen Horizon College maken samen een tijdschrift

Geplaatst op 28 februari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Miranda Ketzer-Sijm, docent Nederlands en Communicatie, en projectdocent Nella Kok, beiden werkzaam op het Horizon College in Hoorn, hebben een lesaanpak waarmee zij leerlingen enthousiast krijgen voor schrijfvaardigheid. Zij lieten eerste- en tweedejaars leerlingen Marketing en Communicatie in groepjes een tijdschrift maken.

lees verder

Een bijzondere vriendschap gebundeld in een tijdschrift

Geplaatst op 28 februari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Priya Wannet (25) uit Arnhem heeft haar vriendin, Marriët Maasse (23) uit Veenendaal, met een zelfgemaakt tijdschrift verrast. Samen met andere vrienden en vriendinnen van Marriët heeft Priya het tijdschrift met verhalen, anekdotes, gedichten, complimenten en foto’s gevuld. In dit artikel wordt er ingezoomd op de stappen die Priya heeft gezet om tot een succesvol eindresultaat te komen. Want hoe maak je een tijdschrift voor je beste vriendin? Waar moet je beginnen? Is het veel werk? Is het leuk om te doen? Lees hier meer over in dit artikel.

lees verder

Waar moet ik op letten bij het schrijven van een advertorial?

Geplaatst op 22 februari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je een leerling en wil je graag aan de slag met het maken van je eigen tijdschrift? Heb je al gedacht aan het schrijven van een advertorial? Of ben je een docent en op zoek naar aanvullend lesmateriaal? In dit artikel wordt er uitleg gegeven over de betekenis van de advertorial, hoe deze is opgebouwd en waar je op moet letten bij het schrijven van een advertorial.

lees verder

Een prachtig tijdschrift als profielwerkstuk

Geplaatst op 14 februari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Het eindresultaat mag er zeker wezen! De 16-jarige Kick Sebregts heeft een prachtig profielwerkstuk gemaakt in de vorm van een tijdschrift. Lees hier meer over zijn ervaringen met het online programma van Jilster en hoe hij zijn onderzoek heeft vormgegeven in een tijdschrift.

lees verder

Welke kleuren kun je het beste gebruiken op je pagina?

Geplaatst op 8 februari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Wanneer je aan de slag gaat met het maken van je eigen tijdschrift is het belangrijk om na te denken over welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Elke kleur kan op een bepaalde manier je lezers beïnvloeden.

lees verder

Havoleerlingen UniC enthousiast over nieuwe aanpak schrijfonderwijs

Geplaatst op 7 februari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Om het schrijfonderwijs binnen het vak Nederlands voor leerlingen aantrekkelijker te maken, heeft UniC - een eigentijdse havo en vwo in Utrecht - een nieuwe lesaanpak geïntroduceerd. Anna Brouwer, docent Nederlands, liet havoleerlingen in groepjes een tijdschrift maken.

lees verder

Verjaardagsglossy tip: voeg een tijdlijn toe aan je tijdschrift

Geplaatst op 18 januari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je bezig met een verjaardagstijdschrift? Al eraan gedacht om een tijdlijn toe te voegen die de belangrijke, grappige en mooie momenten vastlegt uit het leven van de jarige? In Jilster tref je drie verschillende sjablonen die je kunt gebruiken bij het maken van een tijdlijn. Lees hier meer over hoe je dat kunt doen en wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk tijdlijn sjablonen.

Tips voor de inhoud van jouw afscheidsglossy voor groep 8

Geplaatst op 11 januari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Heb je zoon of dochter in groep 8 van de basisschool? Dan is het een leuk idee om samen met alle klasgenootjes, ouders en de juf of meester een afscheidstijdschrift te maken. Aan het eind van het schooljaar kan het tijdschrift als cadeau gegeven worden aan alle kinderen uit de klas.

Hier wat tips.

Emmaplein Vlaardingen 100 jaar!

Geplaatst op 5 januari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Wat doe je als het plein waaraan je woont honderd jaar bestaat? Een tijdschrift maken! Erne en haar buurtbewoners uit Vlaardingen gingen aan de slag en maakten zelf een tijdschrift over hun plein. Lees hier het verhaal over het zelfgemaakte tijdschrift ‘Emmaplein 100 jaar’.

Lees verder

Dankjewel voor een fantastisch 2016!

Geplaatst op 29 december 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Namens het Jilster-team willen we jullie hartelijk bedanken voor een fantastisch jaar! Veel prachtige, zelfgemaakte tijdschriften hebben we voorbij zien komen. Dankzij jullie kunnen wij in 2017 samen weer unieke tijdschriften blijven maken voor elke gelegenheid.

Lees over ontwikkelingen in 2017

Doe mee met de Foto’s Ordenen Motivatie Weken

Geplaatst op 29 december 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Bij Jilster horen wij vaak dat gebruikers lang moeten zoeken naar de leuke foto’s om te gebruiken in de tijdschriften. Ook wij gunnen het onze gebruikers dat met een geordend foto-archief, foto’s sneller te vinden zijn. Daarom zijn wij partner geworden bij de Foto’s Ordenen Motivatie Weken.

Meer informatie

Romantische gedichten in een huwelijkstijdschrift

Geplaatst op 24 december 2016 in de categorie Tips en tricks.

Op een bruiloft gaan de bruid en bruidegom een verbintenis aan voor het leven. Romantisch, spannend en bijzonder. Deze gebeurtenis verdient een passend cadeau, een eigen glossy als huwelijksgeschenk. Een aantal mooie, romantische gedichten maakt deze glossy helemaal compleet!

lees verder

Kerst 2016! Een smaakvol tijdschrift

Geplaatst op 16 december 2016 in de categorie Tips en tricks.

December mogen we toch wel de mooiste en lekkerste maand van het jaar noemen. Haal ook deze sfeer in huis en maak heerlijke kerstgerechten. Je favoriete kerstrecepten gebundeld in een tijdschrift, maken van de smaak van december ieder jaar weer een feest!

Bekijk recepten

Voorbeeld foto's van Jilster uitvoeringen

Geplaatst op 14 november 2016 in de categorie Tips en tricks.

Bij Jilster kan je kiezen voor verschillende uitvoeringen van je tijdschrift. Is je tijdschrift klaar om gedrukt te worden?

Bekijk voorbeeld foto's.

Hoe maak je een professionele cover? Wij hebben 5 Tips!

Geplaatst op 31 oktober 2016 in de categorie Tips en tricks.

Het is de belangrijkste pagina van een magazine: de cover! Maar hoe maak je jouw cover nu zó dat hij lijkt op die geweldige covers in de winkel?

Bekijk 5 tips.

Verjaardagscadeau voor 60-jarige vriendin

Geplaatst op 24 oktober 2016 in de categorie Klanten vertellen.

Wat geef je je vriendin - en tevens buurvrouw - die 60 jaar wordt? Max maakte een verjaardagstijdschrift, de SYLVIA.

Lees haar verhaal.

Jilster op de Nationale Onderwijstentoonstelling 2017

Geplaatst op 17 oktober 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Binnenkort staat Jilster weer op een beurs! Voor het eerst doen we mee met de Nationale Onderwijstentoonstelling 2017. De NOT vindt plaats van 24 tot en met 28 januari 2017 in Utrecht.

Lees verder

Nieuw! Bijgewerkte handleiding en FAQ

Geplaatst op 3 oktober 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Heb je een vraag over hoe je een tijdschrift kunt maken, samen kan werken of over de belangrijkste aandachtspunten van Jilster? Bekijk dan snel de vernieuwde handleiding en FAQ!

lees verder

50 jaar getrouwd extra feestelijk met uitnodigingskaarten van Fuif

Geplaatst op 12 september 2016 in de categorie Tips en tricks.

Ben jij degene die het een en ander gaat regelen voor een huwelijksjubileum? Een origineel cadeau-idee heb je al, een eigen Jilster-glossy. Maar een passende, originele uitnodiging voor de feestdag? Wij hebben een gouden tip!

lees verder

30to30: verhalen van dertigers wereldwijd gebundeld in een magazine

Geplaatst op 6 september 2016 in de categorie Klanten vertellen.

In totaal verzamelden ze negentien verhalen van dertigers, van Regitze uit Denemarken en Hend uit Syrië tot Qiu uit China.

lees verder

Nieuw: Huwelijkssjabloon

Geplaatst op 14 juli 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Leuk!! Binnenkort heb je een bruiloft van familie of vrienden. Maar wat geef je cadeau? Iets passends voor de bruid, iets traditioneels voor de bruidegom. Wat denk je van een eigen glossy als huwelijksgeschenk?

Meer weten?

Het Ria80 tijdschrift

Geplaatst op 14 juli 2016 in de categorie Klanten vertellen.

Aty verraste haar moeder op haar 80ste verjaardag met een eigen glossy 'Ria80', eenvoudig gemaakt met Jilster.

Meer weten over de Ria80?