Home Nieuws Nieuws van Jilster Nieuw! Sjabloon afscheid collega

Nieuw! Sjabloon afscheid collega

Geplaatst op 19 juni 2017 in de categorie Nieuws van Jilster.

Trekt jouw collega binnenkort de deur op het werk achter zich dicht omdat hij of zij een nieuwe baan gevonden heeft of met pensioen gaat? Wil je het afscheid van je collega niet ongemerkt voorbij laten gaan? Al gedacht aan het maken van een tijdschrift dat je diegene op zijn of haar laatste werkdag cadeau doet? Het tijdschrift kun je, in samenwerking met de rest van je team, vullen met bedankjes, complimenten, verhalen en foto’s. Een persoonlijk cadeau dat jarenlang bewaard blijft!

What’s new?

In ons online programma kun je heel gemakkelijk samen aan een tijdschrift werken. Het is namelijk mogelijk om je collega’s, de directeur, leveranciers en andere zakelijke relaties uit te nodigen om allemaal een pagina te vullen. Ook is er sinds kort een NIEUW sjabloon dat geheel in dit thema is opgemaakt. Dit sjabloon bestaat uit professioneel uitziende voorbeeldpagina’s, waarvan gebruik gemaakt kan worden. De voorbeeldpagina’s kunnen naar eigen smaak worden aangepast. Daarbij kan het werken met een sjabloon een hoop tijd schelen. Wel handig dus, wanneer er gewerkt wordt aan de hand van een deadline!


Inspiratie nodig?

Om jou en de rest van je team alvast op weg te helpen, lichten we hieronder een aantal tips uit:

  • Vraag je collega’s of de directeur om een column te schrijven, waarin wordt uitgelegd wat je collega voor het bedrijf heeft betekend.

  • Vraag je collega’s om allemaal iets te schrijven over wat ze van het vertrek van hun collega vinden. Wat gaan ze aan hem of haar missen of wat juist helemaal niet?

  • Geef leuke tips over wat je collega kan gaan doen, nu hij of zij met pensioen gaat. Neemt je collega afscheid omdat hij een nieuwe baan heeft gevonden? In dat geval kun je een kledingadvies geven, passend bij zijn of haar nieuwe functie.

  • Geef een omschrijving van je collega. Benoem zijn of haar typische eigenschappen of favoriete bezigheden onder- en/of buiten werktijd.

  • Vraag je collega’s om allemaal een kort bedankje te schrijven, waarin ze afsluiten met hetgeen wat ze hun collega toewensen.


Ga voor meer inspiratie naar de sjablonen ‘Afscheid collega’ of ‘Nieuw: afscheid collega’ in ons online programma of lees In 4 stappen naar een onvergetelijk afscheidscadeau voor een collega.