Home Nieuws Klanten vertellen Verhuisinstructie in mooi tijdschrift. Met als bonus: uitvouwbare poster

Verhuisinstructie in mooi tijdschrift. Met als bonus: uitvouwbare poster

Geplaatst op 18 februari 2014 in de categorie Klanten vertellen.

Betty den Exter Blokland is een fervent Jilsteraar. Eerder maakte ze al tijdschriften voor haar echtgenoot en voor haar moeder. Ook op haar werk heeft ze meermalen het initiatief genomen om samen een persoonlijk tijdschrift te maken voor een vertrekkende collega. Dus toen een grootscheepse verhuizing van het werk voor de deur stond, was de keuze voor een verhuisinstructie in tijdschriftvorm snel gemaakt.

Enthousiasmeren
“Ik ben communicatieadviseur bij de gemeentelijke dienst belastingen. Om alle 350 collega’s te enthousiasmeren voor de verhuizing naar een nieuwe locatie, heb ik een tijdschriftje gemaakt met een verhuisinstructie. Deze is door de medewerkers van de postkamer verspreid, samen met de verhuisdozen en de verhuisstickers. De collega’s waren er heel positief over.”

Leuke verrassing
De verhuizing vond plaats op vrijdag 13 (!) december 2013. Deze verliep ondanks de bijzondere datum prima. Op maandag 16 december gingen alle collega’s voor het eerst aan de slag in het nieuwe gebouw. En wederom vonden ze een leuke verrassing op hun bureau: “Voor de dienst heb ik met Jilster ook een ‘flyer’ gemaakt die je kunt uitvouwen tot poster formaat om iedereen welkom te heten op de nieuwe locatie. Als je de flyer uitvouwt, zie je twee grote groepsfoto’s. Meerdere collega’s hebben deze op hun eigen prikbord gehangen.”

Verbondenheid
De twee communicatiemiddelen die Betty heeft gemaakt voor haar werk, waren een groot succes: “We hebben vanwege bezuinigingen geen personeelsblad meer. Dat is best jammer, natuurlijk. Door de leuke groepsfoto's, de mooi vormgegeven verhuisinstructie en de professionele uitstraling creëer je een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. Medewerkers gaven aan dat ze zich serieus genomen voelen door de aandacht die er aan was besteed. Het is ook erg leuk om te zien dat collega’s de groepsfoto's ophangen en het eerste tijdschrift bewaren.”

Creativiteit
Betty kan veel creativiteit kwijt in de redactieruimte van Jilster. “Ik kan de pagina’s precies zo opmaken als ik wil. Je zit niet vast aan een bepaald stramien. Ik bepaal liever zelf hoe iets eruit komt te zien. Nu hoef ik geen vormgever in te huren voor interne communicatiemiddelen en dat maakt dat ik leuke tijdschriften kan maken voor minder geld. De klantenservice heeft altijd heel snel gereageerd en ik ben prettig geholpen. Dat maakt het werken met Jilster extra leuk.”

PS. Wat ook extra leuk is voor Betty: het overkoepelende bureau huisvesting van de gemeente Amsterdam wil in de toekomst voor andere verhuizingen ook wel zo’n mooi tijdschrift!

Probeer Jilster gratis uit