Home Nieuws Tips en tricks Lespakket tijdschrift maken met groep acht

Lespakket tijdschrift maken met groep acht

Geplaatst op 15 april 2014 in de categorie Tips en tricks.

Wil je met de kinderen aan de slag in de klas? Kijk dan eens op Schoolbordportaal. Daar staat een lespakket voor het maken van een eigen tijdschrift of glossy met groep acht. Een van de werkbladen is gericht op het maken van een interview.

Vraag-antwoord interview
Je kunt een interview grofweg in drie vormen opschrijven: vraag-antwoord, journalistiek en beschrijvend. Het vraag-antwoord interview is de meest eenvoudige vorm. Deze is voor kinderen van groep acht heel geschikt. De leerlingen kunnen vragen bedenken en deze vervolgens voorleggen aan de te interviewen persoon.

Elkaar interviewen
De kinderen in groep acht kunnen elkaar bijvoorbeeld interviewen over hun hobby, hun ideeën over de toekomst, over hun leukste herinneringen aan de basisschool of over hun gezinssamenstelling, hoe ze wonen, wat ze onderweg naar school tegenkomen en wat ze leuk vinden aan elkaar. Je kunt ook een of meer leerlingen de opdracht geven om de meester of juf te interviewen, natuurlijk!

Lespakket
Op Schoolbordportaal staat een lespakket met werkbladen die je kunt gebruiken in de klas. Je kunt de werkbladen eventueel printen en aan de klas uitdelen. Een van de opdrachten is het maken van een interview.

Beginnen met tijdschrift groep 8