Home Nieuws Tips en tricks Origineel idee: een QR code in het klassenboek

Origineel idee: een QR code in het klassenboek

Geplaatst op 21 september 2014 in de categorie Tips en tricks.

Marc Baars heeft samen met een aantal ouders van groep 8 van nuts school Zorgvliet een tijdschrift gemaakt: "We zijn erg trots op de foto's van de kinderen en op de filmpjes die ook in het tijdschrift staan. Het is namelijk mogelijk om een QR code in te voegen waarmee je naar een filmpje kunt verwijzen."

QR code toevoegen aan je tijdschriftQR code in je tijdschrift

Het tijdschrift heet: Toen naar NU (What's Up?). Door QR codes in het tijdschrift te plaatsen, is een extra dimensie toegevoegd: er staan in het tijdschrift linkjes naar leuke filmpjes.

QR code maken

Even een korte uitleg voor wie nog nooit van een QR code heeft gehoord: een QR code is een vierkant blokje dat eruitziet zoals het plaatje hiernaast. Met een app op je smartphone kun je de QR code scannen. De code stuurt je dan direct naar een bepaalde webpagina toe - of een filmpje dus. Zelf een QR code maken is heel eenvoudig. Let er wel op dat je code die je in je tijdschrift plaatst groot genoeg is om te scannen.

Mooi klassenboek

Marc mailt verder: "Ieder jaar maken we als ouders een mooi klassenboek met herinneringen aan de geweldig schooltijd. Dit is zo leuk en waardevol voor later. Het redactieteam bestond uit een aantal ouders uit de klas met drie hoofdredacteuren. Ouders en kinderen vonden het tijdschrift helemaal geweldig! Doe het gewoon. Het is zo leuk dat ik het veel vaker ga gebruiken."

Fantastisch programma

Over zijn ervaring met het maken van het tijdschrift mail Marc: "Fantastisch. Je hebt het programma snel door en het is echt teamwork. Je kunt ook pagina's toebedelen aan ouders of kinderen." Een tip heeft hij ook: "Start samen op als hoofdredactie. Wij hebben met drie hoofdredacteuren samen gewerkt."

Op de foto: het moment van overhandiging van het tijdschrift

Begin met je eigen tijdschrift