Home Nieuws Tips en tricks Hoe maak je een pagina in de huisstijl van de school?

Hoe maak je een pagina in de huisstijl van de school?

Geplaatst op 22 april 2014 in de categorie Tips en tricks.

Je weet vast al dat Mariƫl Koudijs, studente grafische vormgeving en stagiaire bij Jilster, basisscholen helpt bij het maken van een eigen tijdschrift met Jilster. Een van de vragen uit de praktijk is: hoe maak je een pagina - of een heel tijdschrift - in de huisstijl van de school?

Het kan zijn dat het lettertype van de huisstijl van de school niet in Jilster beschikbaar is, bijvoorbeeld. Toch wil je dat het tijdschrift dezelfde look & feel krijgt als de nieuwsbrief van de school, de website of het briefpapier.

Basis pagina
Wat je dan kunt doen, is een basis pagina maken in de huisstijl in bijvoorbeeld Word (of InDesign als je dat hebt). Deze pagina sla je op als pdf en upload je vervolgens in Jilster. Gebruik de pdf als achtergrond. Zo heb je een basis vormgeving in de huisstijl die je verder kunt invullen en aanpassen.

Ruimte voor foto's
Je kunt deze basis vormgeving heel basaal houden, maar je kunt ook alle teksten hier al in dezelfde lay out plaatsen. Laat dan wel ruimte vrij voor foto's. Die kun je namelijk beter direct in Jilster uploaden. Daar zie je aan het aantal sterren 1* tot 4**** meteen of de kwaliteit van de foto goed genoeg is. Met 3 tot 4 sterren zit je altijd goed.

Aan de slag met je eigen tijdschrift