Home Nieuws Tips en tricks Wat is wat: redacteur, hoofdredacteur, medehoofdredacteur?

Wat is wat: redacteur, hoofdredacteur, medehoofdredacteur?

Geplaatst op 28 maart 2014 in de categorie Tips en tricks.

Als je nog nooit met Jilster hebt gewerkt, ken je alle mogelijkheden natuurlijk nog niet. Daarom geven we je ook wat 'basic' tips. Zoals deze: over het verschil tussen redacteuren, hoofdredacteuren en medehoofdredacteuren en hoe je handig online samenwerkt via de shoutbox.

Eén persoon
Om een afscheidstijdschrift voor groep acht te kunnen maken, begint één persoon met het aanmaken van een gratis account op Jilster.nl. Deze persoon is automatisch 'hoofdredacteur'.

Hoofdredacteur
Een hoofdredacteur kan andere mensen uitnodigen als redacteur. En een hoofdredacteur kan ook de bestelling plaatsen voor een gedrukte versie van jullie tijdschrift. Bovendien kan een hoofdredacteur alle pagina's bekijken en bewerken.

Medehoofdredacteur
Je kunt ook meerdere mensen de bevoegdheid geven om alle pagina's te kunnen bekijken en bewerken. Dat doe je door hen mede-hoofdredacteur te maken. Je kunt iemand medehoofdredacteur maken door hem eerst als redacteur uit te nodigen en daarna te 'promoveren' tot hoofdredacteur. Je kunt de medehoofdredacteur ook weer 'degraderen' tot redacteur. Maak afspraken met medehoofdredacteuren over wie wat doet. Afspraken maken kan heel makkelijk in de 'shoutbox' in Jilster.

Redacteur
Je kunt veel redacteuren uitnodigen om een eigen pagina te vullen. Wel meer dan honderd, zelfs! Tijdens het uitnodigen kies je de pagina die de redacteur mag vullen of bewerken.

Beginnen met tijdschrift groep 8