Home Nieuws Tips en tricks Handig foto's verzamelen

Handig foto's verzamelen

Geplaatst op 25 maart 2014 in de categorie Tips en tricks.

Als je met de kinderen uit groep acht een eigen tijdschrift gaat maken, heb je straks een aardige verzameling foto's. Hoe kun je die handig laten verzenden en verzamelen? Een paar online tools die je daarbij helpen.

Jilster zelf
Een van de mogelijkheden is dat de kinderen, ouders en leerkrachten zelf de foto's die ze op hun pagina gebruiken, uploaden in Jilster. De hoofdredacteur ziet alle foto's in de online fotobak, dus hij of zij heeft goed overzicht over welk beeldmateriaal er al is.

Dropbox, Flickr, Box
Daarnaast kun je beschikbare foto's waarvan je nog niet weet of je ze gaat gebruiken verzamelen 'in the cloud'. Maak speciaal voor het tijdschrift een account aan bij Dropbox, Flickr of Box en rubriceer daar de foto's per thema. Hier kun je bijvoorbeeld alle foto's van een fotoshoot bewaren totdat je weet welke foto's gebruikt gaan worden.

WeTransfer
Ouders en leerkrachten willen misschien meerdere foto's en grote fotobestanden naar je mailen. Vraag hen om WeTransfer hiervoor te gebruiken. Je kunt ook hiervoor een tijdelijk emailadres aanmaken wat je speciaal voor het afscheidstijdschrift gebruikt.