Home Zo werkt het! Handleiding Over het maken van een tijdschrift Tekstopmaak Sommige teksten uit de sjablonen kan ik niet aanpassen. Wat kan ik hier aan doen?

Tekstopmaak

Sommige teksten uit de sjablonen kan ik niet aanpassen. Wat kan ik hier aan doen?

Op de voorpagina van het verjaardagssjabloon #1 staan de letters HOERA. Het is niet mogelijk om deze letters aan te passen zoals je dit kunt doen in een tekstvlak. Dit komt omdat deze letters afbeeldingen zijn. Afbeeldingen kun je namelijk voorbij de binnenste stippellijnen plaatsen zodat deze afgesneden kunnen worden op de rand van het tijdschrift. Zoals dat ook op de voorpagina van bijvoorbeeld de LINDA. wordt gedaan.

Indien je de letters wil aanpassen dan kan je de letters verwijderen en bij 'afbeeldingen - thema - letters & cijfers' de verschillende letters selecteren om op de pagina te plaatsen. Er zijn zwarte en witte letters en cijfers.

Let op dat je door middel van de blauwe vierkantjes rondom de letters en cijfers de grootte verandert. Aan de rechterkant van het scherm kun je bij de hoogte checken of je alle letters even hoog maakt.

Plaats de letters ongeveer 4 pixels voorbij de buitenste stippellijn links en boven. Je weet dan zeker dat er een stukje wordt afgesneden.

« terug naar het overzicht