Home Nieuws Nieuws van Jilster Grappig: Jilster teamleden over bruiloft in eigen land

Grappig: Jilster teamleden over bruiloft in eigen land

Geplaatst op 20 maart 2014 in de categorie Nieuws van Jilster.

Onlangs zaten we als internationaal Jilster team bij elkaar en bespraken we hoe een bruiloft wordt gevierd in Nederland, Duitsland en de VS. Elke cultuur blijkt zo weer zijn eigen tradities te kennen. We vonden deze verschillen zelf zo leuk, dat we ze graag aan je doorvertellen.

Bruiloft in de Verenigde Staten

Een bruiloft in de VS is vaak net zo groots als het land zelf. Met alles erop en eraan. En met niet één, maar met meerdere ceremoniemeesters. Een Amerikaans stel laat dan ook graag aan zo veel mogelijk mensen weten hoe blij ze zijn dat ze in het huwelijksbootje stappen.

Een mooie manier om dit te doen is het sturen van een passende uitnodiging voor de grote dag. Het bruidspaar kiest een ontwerp dat helemaal past binnen het thema van de bruiloft. Vaak is de uitnodiging mooi vormgegeven en barst deze van de creativiteit.

Steeds meer uitnodigingen worden digitaal verstuurd. De gasten ontvangen dan bijvoorbeeld een e-mail met een link naar een website. Daar staat dan de uitnodiging op. Handig, want hier kan het bruidspaar nog veel meer informatie kwijt over de huwelijksdag. En, ze kunnen de site precies zo inrichten als ze zelf willen.

Je begrijpt: een uitnodiging in de vorm van een eigen tijdschrift past naadloos in deze Amerikaanse traditie! ;)

Bruiloft in Duitsland

In Duitsland gaat de familie van de bruid heel praktisch te werk. Dat doet ze door geld in te zamelen voor het jonge koppel.

Het is daar gebruik dat familieleden en vrienden geld ophalen door een krant samen te stellen met eigen foto’s, verhalen en anekdotes en deze vervolgens te koop aan te bieden tijdens de huwelijksdag!

Het geld wat hiermee wordt opgehaald is bestemd voor het financieren van de huwelijksreis. Vind je dat niet een origineel idee? En handig bovendien! Want: alle kleine beetjes helpen als je net samen een nieuw leven begint.

Het zal je niet verbazen: veel Duitse klanten van Jilster maken een huwelijkstijdschrift om het te koop aan te bieden op de grote dag. Dus… wie biedt er meer?

Bruiloft in Nederland

In Nederland kennen we het beroemde ‘A4-tje’. Je kent het vast: een uitnodiging met daarop ‘Neem een A4-tje mee voor het bruidspaar. Met een recept, een anekdote of een bijzondere foto. Die A4-tjes stopten we in een multomap.’ Aan het eind van de dag krijgt het bruidspaar de map vol persoonlijke verhalen. Altijd een groot succes!

Het is dan ook niet zo gek dat veel Nederlandse klanten Jilster gebruiken om een huwelijkstijdschrift te maken. Zo maak je samen een veel mooiere en luxere versie van het beroemde stapeltje A4-tjes in een map.

Een andere Nederlandse gewoonte bij huwelijken is het gastenboek. Zo weet het bruidspaar na afloop precies wie er allemaal geweest zijn. Ook een gastenboek kun je heel mooi in Jilster maken. Vooral omdat je het dan helemaal kunt personaliseren! Je vult het tijdschrift deels met artikelen en foto’s en je vult ook een aantal pagina’s als gastenboek.

Bijzonder toch he, die verschillen. Weet je zelf nog iets te vertellen over huwelijkstradities? Bijvoorbeeld in jouw familie of in de cultuur waar jij uit komt? Laat het ons weten.

Meer over tijdschrift voor huwelijk