Home Nieuws Klanten vertellen Geef een bijzonder cadeau samen met Boekportret

Geef een bijzonder cadeau samen met Boekportret

Geplaatst op 5 april 2016 in de categorie Klanten vertellen.

Maak kennis met Hanneke Kiel-de Raadt van Boekportret.nl. Zij maakt bijzondere cadeaus met geschreven portretten.

"Met mijn bedrijf Boekportret.nl maak ik bijzondere cadeaus voor mensen of organisaties die in het zonnetje staan. Door mensen die deze persoon goed kennen te interviewen en van deze geschreven portretten een boek of tijdschrift te maken.

Mijn pilotproject was het boek dat ik in 2011 voor mijn vaders 70e verjaardag maakte. Ik interviewde daarvoor verschillende familieleden en vrienden en uit zijn onderwijsverleden oud-collega’s en oud- leerlingen. Maar ook vond ik met wat speurwerk zijn kleuterjuffie, een dienstmakker en zelfs een man die als 10-jarig jongetje door mijn vader van kruiend ijs was gered. Het werd een enorm boekwerk en hij was er heel blij verrast mee.

Tijdens het schrijven bedacht ik hoe bijzonder het is om een dierbaar iemand zo in het zonnetje te kunnen zetten. De verhalen en anekdotes die ik optekende, hoor je vaak pas bij een uitvaart en dat is jammer. Heel verdrietig maar ook bijzonder was het dan ook dat hij de 71 nooit heeft gehaald; al tijdens het feest wist hij dat hij terminaal was. Ik was blij dat ik dit bijzondere cadeau op tijd voor hem had gemaakt.

Na dit project volgden andere projecten. Ik wilde al snel naast de boekvorm ook een tijdschrift kunnen aanbieden en vond in Jilster een ideale mogelijkheid om dit zelf te kunnen vormgeven en betaalbaar te kunnen opleveren aan mijn opdrachtgevers.

Ik heb inmiddels al een aantal verschillende opdrachten met Jilster gemaakt:

Voor een man die 40 werd, heb ik zijn moeder, vrouw en schoonmoeder geïnterviewd en daarvan een stoer en heel persoonlijk tijdschrift gemaakt.

Voor een gewaardeerde collega die met pensioen ging heb ik alle tekst- en fotobijdragen verwerkt in een mooi cadeau. De opdrachtgever had dit natuurlijk ook zelf met Jilster kunnen doen, maar ze koos ervoor om mij dat werk uit handen te laten nemen.

Een 80-jarige wilde graag haar levensverhaal laten optekenen. Ik heb haar geïnterviewd en het met Jilster in tijdschriftvorm gegoten. Haar 10 kleinkinderen kregen allemaal een exemplaar. De buren en vrienden die haar het optekenen van het levensverhaal cadeau hadden gegeven, konden met de link het tijdschrift digitaal doorlezen. 

Met Jilster kun je heel gemakkelijk een uniek en persoonlijk tijdschrift maken. Ik werk graag met Jilster omdat ze heel veel mogelijkheden bieden om een tijdschrift mooi op te maken en omdat ze snel en goed resultaat leveren.

Ik bied via mijn website www.boekportret.nl een aantal verschillende producten aan die ik met Jilster kan maken:

  • Het Boekportret, met geschreven portretten over de hoofdpersoon;
  • het Levensverhaal;
  • het Vriendenboek Plus, waarbij ik het organisatie- en lay-outwerk uit handen neem en
  • het Herinneringsboek, over een dierbare overledene.

Ik hoop nog veel mooie tijdschriften te kunnen maken met Jilster!"