Een origineel afstudeercadeau maak je zelf!

Gaat je vriend, zus, dochter of zoon binnenkort afstuderen? Dan is dat het perfecte moment voor een ultiem persoonlijk cadeau: een eigen glossy! Stel je eens voor hoe verrast de afzwaaier zal zijn.

Maak samen met familieleden en vrienden ook zo'n onvergetelijk afstudeercadeau. Je kunt er van alles in kwijt: mooie herinneringen, foto momenten, anekdotes en wensen voor de toekomst... Wat je maar wilt.

afstudeercadeau tijdschrift voorbeeld jilster

Probeer Jilster gratis uit

In 5 stappen een mooi afstudeercadeau

Hier lees je hoe je zo'n mooi afstudeercadeau in 5 stappen zelf kunt maken.

afstudeercadeau1. maak gratis een account aan bij Jilster en start met je tijdschrift. Je kunt nu direct als hoofdredacteur aan de slag.
2.  nodig familieleden, vrienden en mede studenten uit om ook online een pagina te vullen. Dat uitnodigen gaat allemaal heel eenvoudig via Jilster.
3. stel een deadline en vraag of alle redacteuren voor die datum hun pagina bij je inleveren.
4. iedere redacteur vult een of meer pagina's vanaf de eigen pc.
5. heeft iedereen de pagina's klaar, dan bestel je het gewenste aantal exemplaren in druk, als glossy of als luxe tijdschrift. Al vanaf één exemplaar.

Afstuderen: einde van de studententijd

Met een eigen tijdschrift als afstudeercadeau markeer je het einde van de studententijd. Je hebt vast niet veel inspiratie nodig om lekker los te gaan op dit thema:

  • origineel afstudeercadeaulaat de huisgenoten van het studentenhuis allemaal een pagina vullen. Welke opvallende trekjes en gewoontes weten zij in een anekdote te vangen? En hoe zaten jullie er bij? (Foto's!)
  • vertel in het voorwoord hoe trots je bent dat je vriend of familielid de eindstreep heeft gehaald. Hij of zij is nu maar mooi arts, bachelor of master geworden!
  • houd een exclusief interview met de ouders van de afzwaaier. Geef een overzicht uit de jeugdjaren thuis en laat zien hoe (on)logisch het is dat het afstuderen in zicht is gekomen.
  • zoek de mooiste portretfoto die je van hem of haar kunt vinden en zet deze groot op de cover.
  • welke studentenrecepten zijn favoriet en welke hoopt de bijna ex-student nooit meer te hoeven eten?
  • maak een pagina met telkens een voorwerp op de foto en vertel waarom je vriend of familielid hier zo dol op is.
  • nou vooruit, dan toch maar die pagina met onthullende foto's doen?

Laat je creativiteit je vrije loop bij het maken van je afstudeercadeau. Veel plezier met de voorpret alvast.

Begin met je afscheidscadeau