Leuk afscheidscadeau juf: een eigen tijdschrift!

Als de juf weggaat naar een andere baan, of als je kind naar een andere groep gaat, is het leuk om een origineel aandenken te kunnen geven. En het liefst iets persoonlijks, toch?

Wist je dat je heel eenvoudig een persoonlijk tijdschrift voor haar kunt maken? Je kunt er tekeningen van de kinderen in zetten en foto's van de groep. Zo geef je de juf een super origineel afscheidscadeau. (En zo maak je het afscheid ook nog eens leuker voor je kind!)

afscheidscadeau juf voorbeeld tijdschrift jilster

Ik begin meteen met het tijdschrift


Je kunt het afscheidscadeau voor de juf zelf maken

Niets leuker dan een zelfgemaakt cadeau. Een eigen magazine voor de juf is zo gemaakt. Hier wat ideëen. Gesorteerd op de leeftijd van je kind.


5 Ideëen voor een afscheidscadeau juf kinderdagverblijf

Afscheidscadeau juf bedankt1. Als je kind op het kinderdagverblijf zit, dan kun je een aantal knutselwerkjes verzamelen die de kinderen bij de juf hebben gemaakt. Die scan je in - of je maakt er een foto van - en plaats je in het tijdschrift.

2. Daarnaast kun je een serie foto's maken van de kinderen als groep, als ze lekker aan het spelen zijn op het kinderdagverblijf bijvoorbeeld, en eventueel nog een foto van ieder kind apart. Bijvoorbeeld met hun favoriete speelgoed van het kinderdagverblijf.

3. Je kunt de kinderen ook vragen wat ze zo leuk vinden aan de juf. Zet deze als citaten op een pagina bij elkaar.

4. Op de cover natuurlijk een leuke portret foto van de juf zelf en op de achterkant zet je als uitsmijter 'Bedankt juf!'.

5. Je kunt al een magazine maken vanaf acht pagina's, dus dit persoonlijke cadeau hoeft niet zo veel tijd te kosten. En je bestelt bij Jilster gewoon heel eenvoudig 1 cadeau exemplaar.

De juf zal het vast een geweldig aandenken vinden aan je kind of aan de groep!


5 Ideëen voor een origineel cadeau voor de juf van groep 2, 3 en 4

Afscheidscadeau juf1. Ook bij kinderen van groep 2 tot 4 kun je knutselwerkjes en tekeningen fotograferen of inscannen en in het tijdschrift plaatsen.

2. Omdat de kinderen nu ook al naar school gaan, kun je foto's en ervaringen over het schoolgebouw en het klaslokaal toevoegen. Maak een pagina met 'De juf doet altijd...' en vraag de kinderen wat haar typeert.

3. Afhankelijk van de groep zijn er ook al kinderen bij die hun eigen naam kunnen schrijven of die zelf iets voor de juf kunnen schrijven. Ook hiervan kun je een foto maken of de pagina inscannen. Je kunt je kind ook de pagina laten vasthouden en daar een foto van maken!

4. Vraag de kinderen wat ze geleerd hebben bij de juf. Of wat hen opvalt aan de juf. Zet deze citaten op een pagina bij elkaar, in een van de leuke sjablonen van Jilster.

5. Voeg eventueel een woordje toe namens de ouders. Vertel haar wat jullie in de juf waarderen en wat jullie haar toewensen in een volgende baan of bij een volgende groep.


Afscheidscadeau juf en groep 8

Afscheidscadeau juf bedanktKinderen van groep 8 kunnen al veel zelf. Als de juf vertrekt naar een andere baan, dan kun je met een paar ouders en met de kinderen uit de klas samen een tijdschrift maken. Lees ook de tips voor het maken van een magazine voor afscheid groep 8.

Wat denk je? Is het iets voor jou om dit afscheidscadeau voor de juf zelf te maken? Met Jilster kun je heel makkelijk samen online aan hetzelfde tijdschrift werken, dus nodig vooral andere ouders uit om je te helpen!

Veel plezier met het maken en geven van dit kado voor de juf!

Maak een afscheid collega magazine