Home Onderwijs Afscheid groep acht

Afscheid groep 8 idee: maak een tijdschrift!

Afscheid groep 8 tijdschrift: maak het eenvoudig met Jilster.

Neemt je kind dit jaar afscheid van de basisschool en wil je iets blijvends meegeven? Begin dan direct aan een afscheidsglossy! Een fantastich cadeau voor nu en voor later.

Hoe werkt het?

Jilster is een online programma waarmee je eenvoudig een eigen tijdschrift kan maken voor elke gelegenheid. Ook erg leuk als een afscheid groep 8 cadeau dus! Maak gratis een account aan en start een nieuw tijdschrift in het online programma. Bewerk elke pagina precies zoals je wilt. Je kunt met een blanko pagina aan de slag of maak gebruik van de afscheid groep 8 sjablonen.

Nodig klasgenoten, ouders en leraren uit

Je kunt vanuit het online programma ook uitnodigingen versturen via een e-mail. Zo kan je pagina's toewijzen en kan iedereen een eigen pagina vullen in het afscheid groep 8 tijdschrift! 

afscheid groep 8 tijdschrift jilster zelf maken voorbeeld

Maak gratis een account en ga aan de slag


Afscheid groep 8: waarom een tijdschrift maken?

Afscheid groep 8 is een groot moment. Het leuke is dat je een magazine samen met de kinderen uit groep 8 kunt maken. Andere mogelijkheid is om met een aantal ouders als verrassing een tijdschrift voor de kinderen te maken. Hoe je het ook aanpakt: je maakt zo´n afscheid groep 8 magazine heel eenvoudig met Jilster. Met een groep ouders, als lesproject of als combinatie van die twee.

Afscheid groep 8 tips en inspiratie: Bestel gratis het 'Jilster in het onderwijs' magazine

Je kunt ter inspiratie eerst eens de 'Jilster in het onderwijs' magazine doorbladeren. Of bestel een gedrukte versie. Bestellen kan door onderin op het tijdschrift pagina te klikken op

jilster in het onderwijs magazine bestel knop

 

Ouders en leerkrachten vertellen

Bekijk meer klantervaringen op Facebook en klik op facebook vind ik leuk button op onze pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen (nieuwe sjablonen en afbeeldingen) en handige tips en tricks die je kunt gebruiken om je tijdschrift er mooi uit te laten zien.


Probeer Jilster nu vrijblijvend


Ouders en leerkrachten vertellen in dit filmpje hoe zijn samen een tijdschrift hebben gemaakt en wat ze vinden van werken met Jilster.

Pinterest bord 'Afscheid groep 8'

Bekijk en volg onze 'afscheid groep' 8 pinterest bord met inspiratie voor afscheid groep 8 tijdschriften.

Klantervaringen met tips

Super leuke herinneringen voor later. Anneke Boek vertelt hoe zij het maken van een afscheidsglossy heeft aangepakt en deelt haar tips! Lees hier haar verhaal.Of bekijk alle klantervaringen.

afscheid groep 8 tijdchrift voorbeeld spread fotomuur


Meld je aan en start je tijdschrift


Afscheid groep 8 tijdschrift in 9 stappen

1. Start een tijdschrift
Maak een gratis account aan en kies 'tijdschrift starten'. Je bent dan automatisch hoofdredacteur.

2. Stel redactie samen
Stel je eigen redactieteam samen, eventueel met een (andere) ouder en/of leerkracht. Bespreek de planning en maak een taakverdeling. Maken alle leerlingen een eigen pagina? Voegen ouders of leerkrachten ook pagina’s toe aan dit bijzondere afscheidscadeau voor groep 8?

3. Knopen doorhakken
Bepaal hoeveel pagina’s gaat het tijdschrift beslaan, hoeveel exemplaren bestelt de school, wordt het een gelijmde glossy of een luxe tijdschrift gehecht met nietjes?

4. Financiering regelen van jullie afscheidscadeau
De prijscalculator laat direct zien wat de kosten zijn. Bedenk hoe je de financiering regelt. Je kunt ouders om een bijdrage vragen. Maar je kunt ook een fancy fair, sponsordiner of sponsorloop organiseren. Of advertentieruimte aanbieden, een ‘heitje voor een karweitje’ doen zoals statiegeldflessen inzamelen. Of een veiling, een optreden met entree, de verkoop van cakejes of een markt houden met (kinder-)boeken.

5. Indeling maken
Maak een globale indeling van het tijdschrift afscheid groep 8. Gebruik als je wilt de speciale werkbladen als je samen met de leerlingen aan de slag wilt. Je kunt bijvoorbeeld een indeling maken per schooljaar. Daar tussendoor voeg je persoonlijke pagina’s toe waar de kinderen op staan, bijvoorbeeld met een fotootje van vroeger en nu. Denk ook aan een voorwoord, een colofon, leuke klassenfoto's en pagina's voor de speciale activiteiten van de school.

6. Inhoud verzamelen en plaatsen
Je kunt als ouder(s) of leerkracht zelf foto’s, tekeningen, opstellen, gedichtjes en ander materiaal verzamelen voor algemene pagina’s. Dit materiaal kan je uploaden en over de verschillende pagina’s verdelen.

7. Uitleg Jilster
Overleg met de leerkracht wat de kinderen van groep acht zelf kunnen doen met Jilster. Leg aan hen uit hoe zij als redacteur een eigen pagina kunnen vullen en laat hen onder begeleiding aan de eigen pagina werken. Als ze klaar zijn, dan leveren zij de pagina online in bij de hoofdredacteur. Jilster handleiding en veelgestelde vragen.

8. Tijdschrift doorlopen
Is het tijdschrift afscheid groep 8 helemaal gevuld? Dan kan de hoofdredactie het tijdschrift nog eens doorlopen. Verwijder spelfouten, controleer of de foto’s van voldoende kwaliteit zijn en verander desgewenst de volgorde van de pagina’s. Het is handig om de inhoudsopgave, het colofon en de cover als laatste te maken. Dan weet je namelijk pas wat een logische en mooie volgorde is voor alle pagina’s. Herhaal de koppen boven het artikel in de inhoudsopgave en eventueel ook op de cover.

9. Feestelijk aanbieden als afscheidscadeau groep 8
Je kunt het tijdschrift nu gaan bestellen. Kies een mooi moment om het tijdschrift aan de kinderen aan te bieden, bijvoorbeeld bij de musical of tijdens het eindfeest. En geniet van het eindresultaat!

Gratis aanmelden en tijdschrift starten