Home Persoonlijk cadeau Afscheid collega

Afscheid collega: zo maak je het onvergetelijk

Afscheid collega: een cadeau die je samen met je collega's kunt maken. Een mooi cadeau voor als je baas met pensioen gaat bijvoorbeeld, of je favoriete kamergenoot vertrekt naar een andere baan.

In een paar seconden maak je een account aan en kan je aan de slag in de online redactieruimte. Dit is allemaal gratis! Je betaalt pas op het moment dat je een gedrukte versie van je magazine besteld.

afscheid collega cadeau jilster tijdschrift voorbeeld

Maak gratis een account aan en ga aan de slag!Het tijdschrift voor je collega maak je met Jilster precies zoals je wilt, sámen met je collega's. Een duidelijke handleiding helpt je op weg.

Afscheid collega cover voor vrouwAfscheid collega magazine: hoe werkt dat?

In de online redactieruimte kan je zelf pagina's opmaken met je eigen tekst en afbeeldingen. Nodig ook andere collega's uit om een pagina of twee te vullen. Voordat je het weet heb je een afscheid collega magazine gemaakt.

In zo'n tijdschrift kun je leuke anekdotes kwijt, foto's van collega's, verhalen van de werkvloer, samenvattingen van de beste gesprekken bij het koffie apparaat, complimentjes en bedankjes; noem maar op!

Het zal misschien nog een uitdaging zijn om het afscheidscadeau voor je vertrekkende collega geheim te houden. Maar hij of zij zal zeker blij, verrast of ontroerd zijn. Of alles tegelijk!

Hoe nodig je collega's uit voor zo'n afscheid collega tijdschrift?

Nodig je collega's, de directeur, leveranciers, andere zakelijke relaties en eventueel familieleden uit om allemaal een pagina te vullen in de glossy. Zij zijn je redacteuren. Samen vormen jullie het online redactieteam.

Iedereen schrijft een mooi gedicht of een andere aardige tekst voor je vertrekkende collega en plaatst leuke foto's op de eigen pagina. Zo zie je het tijdschrift al snel groeien.

De meeste mensen ontdekken snel hoe de online editor werkt, maar op de site hebben we ook een duidelijke handleiding en bij vragen reageert onze klantenservice altijd snel. 

Als iedereen zijn of haar bijdrage klaar heeft, kun je je bestelling plaatsen. Wil je 1 exemplaar of 77? Het kan allemaal. Voor een hele schappelijke prijs. Je kunt kiezen tussen drie uitvoeringen van je tijdschrift

Na een paar dagen worden jouw magazines op de zaak of thuis bezorgd en zie je het eindresultaat. Uit ervaring weten we dat een medewerker het heel bijzonder vindt om zo'n persoonlijk afscheid collega tijdschrift te krijgen voor zijn afscheid.

Goed idee, ik ga beginnen

Gaat je collega weg vanwege pensioen?

Afscheid collega cover voor vrouw pensioenMet een paar tips voor de inhoud maak je er samen zó iets moois van.

 • Verzamel leuke citaten van je collega en plaats deze samen op één pagina.
 • Geef tips voor wat hij of zij nu allemaal kan gaan doen na het afscheid van je collega vanwege pensionering.
 • Beschrijf het vakantieland van zijn of haar dromen en geef tips over wat je collega absoluut moet gaan bekijken.
 • Vraag of de collega's allemaal willen opschrijven wat ze leuk aan hem of haar vinden en wat ze je collega toewensen.
 • Houd een fotosessie met de collega's en maak een fotomuur in je tijdschrift.
 • Vraag of collega's of de directeur een column wil schrijven met een leuke anekdote, een bedankje of wat je collega heeft betekend voor het bedrijf.
 • Maak een fotoreeks van het gebouw en van de werkplek van je collega. Schrijft er vrolijke commentaren bij.
 • Maak een pagina met twee kolommen naast elkaar: 'Wat je wel gaat missen' en 'Wat je niet zult missen'.
 • Plaats een mooie portretfoto van je collega op de cover.

"Beste collega, veel succes met je nieuwe baan!"

afscheid collega cover voor pensioenGaat je collega weg omdat het tijd is voor een nieuwe baan? Ook dan kun je veel van de tips voor de inhoud van hierboven toepassen voor een afscheid collega tijdschrift. Daarnaast kun je nog artikeltjes toevoegen als:

 • Kledingtips: welke kleding past goed bij de nieuwe functie?
 • Beschrijf de nieuwe fiets of autoroute naar de nieuwe baan en vertel wat er onderweg allemaal te beleven is.
 • Vertel je collega wat hij of zij heeft betekend voor het bedrijf en benoem een paar hoogtepunten.

Veel plezier met het maken van dit cadeau! Het zal het afscheid van je collega vast heel bijzonder maken.

Maak een afscheid collega magazine