Abraham kado: de perfecte aanleiding voor een mooi mannen cadeau

Wordt je man, vader, broer of vriend binnenkort 50? Hier is een geweldige kadotip voor je: maak een eigen glossy als Abraham kado. Je kunt er meteen in kwijt waar hij de mosterd haalt!

abraham kado maken tijdschrift voorbeeld

Maak een account aan en ga aan de slag!
Geen 50 jaar maar 175 jaar oud

Je weet waarschijnlijk wel dat de 50e verjaardag van een man wordt gekoppeld aan de bijbelse figuur Abraham. Wist je dat deze Abraham (die getrouwd was met Sarah) volgens de overlevering maar liefst 175 jaar oud is geworden?

En nog een leuk weetje. Ken je de uitdrukking 'Hij weet waar Abraham de mosterd haalt'? Het woord 'mosterd' verwijst niet naar de van mosterdzaad gemaakte smaakmaker; 'mosterd' is een verbastering van het woord 'mutsaard', wat brandhout of takkenbos betekent.


Maar terug naar de tip: glossy als origineel Abraham kado

Je kunt heel eenvoudig samen een eigen tijdschrift maken voor de 50 jarige. Hier kun je teksten en afbeeldingen in zetten van jouw eigen jarige. We geven je graag wat ideeën voor je Abraham kado.

Lees het mooie verhaal van Carin. Zij maakte een tijdschrift voor de 50e verjaardag van haar echtgenoot.

Abraham kado 50 jaar

Ook een tijdschrift maken?


Teksten 50 jaar Abraham: een paar suggesties

  • Het thema 50 jaar worden is natuurlijk een dankbaar onderwerp, waar je in het tijdschrift veel grappige teksten over kunt maken. Wat denk je van een pagina met tips tegen de ouderdom? Een quiz met vragen over zijn 'echte' leeftijd?
  • Verzamel leuke en typerende uitspraken van Abraham en zet ze bij elkaar op een pagina. Je hebt hier in Jilster ook leuke sjablonen voor.
  • Zoek uit waar de jarige allemaal heeft gewoond, zet deze adressen met of zonder foto van de woning bij elkaar en vertel een bijzonderheid bij ieder adres.
  • Maak een foto van een opblaasbare Abraham of een Abraham pop (die kom je vast wel eens tegen of je maakt er zelf een) en plaats deze in het tijdschrift. Zet er een paar gevatte opmerkingen bij. Oh ja, en vertel 'm meteen even waar hij de mosterd haalt.
  • Een (korte) levensomschrijving mag natuurlijk niet ontbreken. Voorzie deze van foto's van baby tot nu.
  • Vraag familie, vrienden en collega's om te vertellen wat de jarige leuk maakt als echtgenoot, zoon, oom, broer, vriend of collega.
  • Is de jarige een autofan? Vertel iets over de auto's die hij heeft gehad. Is hij een sportman? Maak een mooie fotoreportage van hem in actie. Meer een bierdrinker? Maak een biertest. Met onthullende foto's. (We noemen geen namen van de personen op de foto. Maar we kennen 'm allemaal...) Of: houdt hij misschien van koken? Verzamel de lekkerste recepten in zijn eigen glossy!

Genoeg ideetjes voor dit leuke mannen cadeau?

Hopelijk heb je nu wat ideetjes gekregen om een tijdschrift te maken voor jouw Abraham. Je kunt meteen beginnen met je kado. Maak gratis een account aan en probeer Jilster uit. Nodig vrienden, familie en collega's uit om ook een pagina te vullen en zie het tijdschrift stap voor stap groeien. Veel plezier en voorpret!

abraham kado willem alexander tijdschrift cover

Maak een tijdschrift als verjaardagscadeau