Home Nieuws Klanten vertellen "Superhandig dat je in meerdere talen kunt samenwerken”

"Superhandig dat je in meerdere talen kunt samenwerken”

Geplaatst op 22 april 2014 in de categorie Klanten vertellen.

Gerda Krol heeft al eens eerder een tijdschrift gemaakt met Jilster. Sterker nog: ze leerde Jilster kennen toen ze als redacteur een pagina mocht vullen voor een collega die afscheid nam. Al snel daarna ging ze zelf aan de slag voor het huwelijk van de dochter van een vriendin. Gerda was ceremoniemeester. “Ik wilde het echt goed doen, eigenlijk heb je het met het programma zo voor elkaar, het systeem biedt veel mogelijkheden. Het meeste werk was om de dertig redacteuren achter de broek zitten zodat ze op tijd hun eigen pagina zouden inleveren!”

Leuk om te krijgen
“Een zelfgemaakt tijdschrift is hartstikke leuk om te krijgen”, zo vertelt Gerda. “Hele goede vrienden van ons uit Duitsland vieren binnenkort hun 60e en 70e verjaardag samen. Nu leek het me geweldig om hen ook een tijdschrift te geven. Maar ja, hoe moet dat als je als Nederlander met Duitstaligen samen een blad wilt maken? Ik mailde de klantenservice en ontdekte dat je in meerdere talen kunt samenwerken in Jilster. Dat is natuurlijk superhandig. Ik wist niet dat dat kon.”

Mooi geheel
“Binnenkort komt de volwassen zoon van onze vrienden hier. Dan krijg ik de emailadressen van de Duitse kennissen en familieleden en kunnen we iedereen gaan uitnodigen. Zelf ga ik ervoor zorgen dat het tijdschrift een mooi geheel wordt. Ik spreek wel redelijk Duits, ik kan me verstaanbaar maken, maar ik hoop dat de zoon de Duitstalige pagina’s aan het einde wil nalopen. Ik verheug me in ieder geval op het maken en overhandigen van dit cadeau.”