Home Nieuws Klanten vertellen Je 80ste verjaardag vieren in Zuid-Afrika

Je 80ste verjaardag vieren in Zuid-Afrika

Geplaatst op 2 maart 2015 in de categorie Klanten vertellen.

Je 80ste verjaardag samen met familie vieren in Zuid-Afrika. Het zal je maar overkomen. Als dat niet tijdschrift-waardig is weten wij het ook niet.

Nicole Brouwer & Jacqueline van de Waardt hebben een tijdschrift gemaakt voor hun vaders 80ste verjaardag. 

Wat was jullie ervaring bij het maken van het tijdschrift?

“Prima ondersteuning, direct antwoord op onze vragen, goede en snelle service, enthousiast team, prachtig afgewerkt tijdschrift. Daarnaast hebben we de prijsvraag van 10 uur gratis grafische ondersteuning gewonnen.” Gefeliciteerd!

De reacties op het tijdschrift

Familie en vrienden vonden het professioneel, verrassend, mooie foto's en goede layout, maar dat laatste heeft het tijdschrift aan Nicole en Jacqueline te danken. Die hebben een prachtig tijdschrift gemaakt.

Een tijdschrift maak je niet zomaar, daar gaat tijd, liefde en samenwerking in zitten.

“Het is erg stimulerend en inspirerend om gezamenlijk dit tijdschrift te maken. Je kan er veel creativiteit in kwijt. Het programma is heel erg gebruikersvriendelijk, alleen duurt het uploaden van de foto's erg lang.” Dit komt omdat wij afbeeldingen van hoge kwaliteit nodig hebben voor het printen van tijdschriften. Het is mogelijk om meerdere foto’s tegelijk te uploaden.

"Daarnaast zou een spellingscontrole en het bewerken van foto's op de pagina zelf (bv bijsnijden) prettig zijn, evenals het bewerken van twee pagina's tegelijk en naast elkaar.Het zou wel fijn zijn als je Jilster ook kon bewerken op een tablet". Dank voor de feedback! 

Tips van Jilster: Controleer je spelling eerst in bijvoorbeeld Word en kopier en plak het daarna in Jilster. Bijsnijden kan eerst in een andere programma worden gedaan (zoals photoshop, paint of via www.fotoaanpassen.nl).

3 Tips van Nicole en Jacqueline

1. Begin op tijd en upload meerdere foto’s tegelijk

“Het maken van een tijdschrift kost altijd meer tijd dan je denkt. Dus begin op tijd. Zorg voor een rode draad, een logische volgorde en stem pagina's op elkaar af zodat je een uniform geheel krijgt. Upload zoveel mogelijk foto's tegelijk zodat je achter elkaar verschillende pagina's kan maken. Dit scheelt tijd (en ergernis).”

2. Plan en organiseer je inhoud

“Verdeel je tijdschrift in hoofdstukken (dit kan bv de inhoudsopgave zijn/worden) en wijs ieder redactielid een of meerdere hoofdstukken toe. Maak vervolgens voor ieder hoofdstuk een aparte map met desbetreffende foto's. Zoek naar verschillende layout ontwerpen in bestaande glossy's zoals in de sjablonen van Jilster of in de Linda, Libelle etc.”

3. Proefexemplaar

“Bestel altijd een proefexemplaar. Laat de tekst in het proefexemplaar door meerdere mensen lezen.”

Dankjewel! 

Feedback en ervaringen van klanten zijn bij Jilster altijd welkom. We streven ernaar om een product te leveren waar klanten blij van worden en horen graag jullie verhalen. Heb jij ook feedback of een verhaal? Mail ons of vul ons contactformulier in.

Maak zelf ook een tijdschrift

Hier vind je meer inspiratie voor je eigen tijdschrift.