50 jaar getrouwd: een tijdschrift cadeau

50 jaar getrouwd: Wat fantastisch! Zoek je leuke ideëen voor een 50 jaar huwelijksfeest van opa en oma of je ouders? Denk dan eens aan een eigen glossy als origineel cadeau voor dit gouden bruidspaar.

Het tijdschrift voor je opa en oma maak je met Jilster precies zoals je wilt, sámen met familie, vrienden en kennissen. Ook als je ouders 50 jaar getrouwd zijn kan je samen een tijdschift maken. Een duidelijke handleiding helpt je op weg.


jilster tijdschrift maken 50 jaar getrouwd sjabloon voorbeeld

Maak een account aan en probeer Jilster gratis


Stel je eens voor hoe blij ze zullen zijn als ze een eigen tijdschrift krijgen. En vast en zeker ontroerd dat jullie moeite hebben gedaan om samen zo'n persoonlijk en bijzonder cadeau te maken vol mooie verhalen!

50 jaar getrouwd: Hoe maak je zo'n persoonlijke glossy?

Heel praktisch begin je gewoon met het aanmaken van een gratis account en een tijdschrift titel. Je bent dan meteen hoofdredacteur van het magazine.

Je kunt dan gratis aan de slag in de online redactieruimte waar je zelf tekst en afbeeldingen toe kunt voegen. Nodig ook familie, vrienden en kennissen uit om een pagina of twee te vullen.

Uitnodiging 50 jaar getrouwd ontvangen, nu nog een origineel cadeau...

50 jaar getrouwd strandAls je ouders (of opa en oma) al 50 jaar getrouwd zijn, hebben ze natuurlijk al heel wat meegemaakt met elkaar en met jullie. Al die bijzondere ervaringen kun je in je tijdschrift laten zien.

Welke leuke herinnering hebben familieleden, vrienden, kennissen en buren? Vraag of ze deze opschrijven in het cadeau tijdschrift. Met een leuke eigen foto erbij. Verderop lees je hoe je in een paar eenvoudige stappen je eigen tijdschrift maakt voor het gouden bruidspaar in jullie familie.

Ideeen voor de inhoud van een glossy voor een gouden bruiloft

Het leuke is dat je in een eigen tijdschrift zelf bepaalt wat je erin zet. Wil je wat inspiratie opdoen voor het tijdschrift voor je ouders of opa en oma? Lees verder!


Begin met een '50 jaar getrouwd' tijdschrift


1. Begin bij het begin

  • 50 jaar getrouwd familiestamboomMaak een familiestamboom. Hiervoor kun je ook het leuke sjabloon hiernaast gebruiken. Plaats de foto's van je familieleden in de fotolijstjes.
  • Zoek de trouwfoto op van 50 jaar geleden. Ga eventueel met het bruidspaar (met een smoesje!) terug naar de trouwlocatie en maak dezelfde foto opnieuw. Misschien kun je de originele uitnodiging voor de bruiloft inscannen en wie weet zijn er nog felicitatie kaarten van toen die in een mooi handschrift geschreven zijn.
  • Bekijk wat er op de dag van het huwelijk nog meer is gebeurd in de wereld. Vergelijk dat met hoe het nu gaat. Wat is er nog hetzelfde, waarvoor liep destijds iedereen te hoop? En wat is het verschil met toen?

2. Levensloop

  • Beschrijf de levensloop van beide personen. Begin bij de geboorte en ga in grote stappen door hun leven. Pik de bijzondere momenten eruit en vergroot deze door hier extra aandacht aan te besteden.
  • 50 jaar getrouwd coverOpa en oma of je ouders zijn misschien een paar keer verhuisd? Zet op een rijtje waar ze hebben gewoond, plaats de foto's van de huizen erbij en vertel iets over iedere woning.
  • Je kunt ook een serie portretfoto's door de jaren heen plaatsen. Eventueel met een tijdlijn erbij, en iets vertellen over de uiteenlopende kapsels, brillen, kledingstukken van het echtpaar vertellen.

3. Spreuken, liedjes, gedichten, uitnodiging

  • Verzamel spreuken, liedjes, gedichten en versjes die passen bij opa en oma of je ouders die 50 jaar getrouwd zijn.
  • Pas de vormgeving van het tijdschrift aan aan de oorspronkelijke uitnodiging voor het huwelijk of aan de uitnodiging voor het 50 jarig huwelijksfeest. Helemaal sixties, weetjewel.
  • Vraag familieleden, vrienden, buren, kennissen of ze in één zin willen vertellen wat het echtpaar volgens hen een goed koppel maakt. Vraag of ze dat in het tijdschrift willen plaatsen, met een foto van henzelf erbij bijvoorbeeld.

Leuk! Ik ga een tijdschrift maken


Hoe maak je zo'n origineel cadeau voor 50 jaar huwelijk?

50 jaar getrouwd cadeauMet Jilster is het heel leuk en makkelijk om een eigen tijdschrift of glossy te maken voor een gouden bruiloft. Dat doe je door een account aan te maken op www.jilster.nl. Probeer het gewoon gratis uit.

Lees ook het mooie verhaal van Miriam. Zij maakte een tijdschrift voor haar ouders die 50 jaar getrouwd zijn.

Nodig eventueel  familieleden, vrienden, buren, (oud)collega's en kennissen van het echtpaar uit om samen een glossy te maken. Als je klaar bent met het maken van dit origineel cadeau voor 50 jaar huwelijk, bestel je het gewenste aantal exemplaren: of dat er nu 1 is voor het echtpaar of 50! :o) Je laat je tijdschrift mooi gedrukt thuis bezorgen.

Zie je de verbaasde gezichten al voor je? Veel plezier met het maken van dit mooie en persoonlijke cadeau.

Bekijk ook de pagina over huwelijkscadeau.

Aan de slag met je huwelijkskado