Het ultieme 40 jaar getrouwd kado: een eigen glossy!

Zijn je ouders of opa en oma binnenkort 40 jaar getrouwd en zoek je een origineel kado? Wat denk je van een eigen glossy voor het robijnen echtpaar?

Samen met familieleden, vrienden en kennissen maak je heel eenvoudig een mooi tijdschrift voor hen. Vol met persoonlijke verhalen, foto's van vroeger en nu, toepasselijke gedichten, tekeningen van de (klein-) kinderen, en wat jullie er verder ook maar in willen zetten.

40 jaar getrouwd kado huwelijkssjabloon voorbeeld tijdschrift maken

Aan de slag met jullie kado

Een 40 jaar getrouwd kado dat je samen maakt

Het mooie is dat je dit originele kado samen maakt. Eén persoon start als hoofdredacteur bij Jilster. Dat doe je door een gratis account aan te maken en een tijdschrift te starten.

Daarna nodig je de mensen om je ouders of grootouders uit om zelf een of meer pagina's te vullen in het tijdschrift. Heel handig: iedereen werkt gewoon vanaf de eigen computer aan hetzelfde magazine. En als het tijdschrift af is, bestel je het gewenste aantal exemplaren als glossy of luxe tijdschrift. Na een paar dagen heb je je bestelling in huis.

Lees ter inspiratie het verhaal van Anouk. Zij heeft een tijdschrift gemaakt ter gelegenheid van het 40-jarige huwelijk van haar ouders.

Een robijnen huwelijk: daar is veel over te vertellen!

Omdat je het tijdschrift helemaal kunt maken zoals jullie dat willen, kun je er alles in kwijt. Hier wat tips voor de inhoud:

1. Hoe heeft het stel elkaar leren kennen? Vraag vrienden of familieleden hierover te vertellen. Of vraag er een keer achteloos naar zodat je ouders of grootouders niet door hebben wat je bedoeling is. Schrijf er een mooi artikel over. Heb je nog een foto uit hun verlovingstijd? Zet die erbij!

2. Wat zijn de hoogtepunten uit het leven van beide echtelieden? Beschrijf ze voor elk van hen afzonderlijk en beschrijf ook wat ze samen hebben beleefd.

3. Beschrijf de huizen die het echtpaar heeft bewoond. Plaats er foto's bij van het exterieur van de woningen en als ze beschikbaar zijn natuurlijk ook foto's van het interieur.

4. Welke hobby's hebben je ouders of grootouders (gehad)? Maak er een artikel over of draai bijvoorbeeld een nepadvertentie in elkaar over die specifieke hobby.

5. Wat natuurlijk niet mag ontbreken in dit magazine is een fotoserie van de kinderen en kleinkinderen! Vraag iemand die verdienstelijk fotografeert om een mooie portretserie te maken. Ga bijvoorbeeld allemaal in het wit gekleed op de foto en plaats de foto's paginagroot. Zo krijg je makkelijk een eenheid in de vormgeving. Je kunt een korte tekst met een citaat bij de foto voegen, zodat de pagina een echte tijdschrift pagina wordt.

6. In 40 jaar is er in het modebeeld veel veranderd. Het is leuk om een modereportage te maken met foto's van je ouders of grootouders uit vier decennia. Schrijf bij iedere foto een korte toelichting.

7. Vraag of vrienden of familieleden een leuke anekdote willen opschrijven en maak hier een column van. Met een portretfoto van de auteur erbij ziet het er heel professioneel uit.

8. Zijn de kleinkinderen nog te jong om zelf iets op de computer te maken? Geen nood! Laat ze een mooie tekening maken voor de feestelijke dag. Scan deze in en uploadt de tekening in Jilster. 

9. Maak de inhoudsopgave en de cover als laatste. Dan weet je namelijk pas wat er in het tijdschrift staat. Lees de 6 tips voor een nóg mooiere cover.

De overhandiging van dit 40 jaar getrouwd kado

En dan komt het moment van overhandiging van dit bijzondere en persoonlijke kado. Wedden dat je ouders of grootouders verrast zullen zijn?

We geven je graag nog deze twee extra tips:

1. Geven je ouders of grootouders een groot feest en overhandig je het tijdschrift daar? Bestel dan 1 of 2 extra exemplaren van het tijdschrift zodat deze rond kan gaan tijdens het feest. Houd een exemplaar achter voor thuis: dan blijft deze mooi.

2. Luister de feestzaal op met een poster van de cover! Zo kleed je de zaal op een leuke manier aan. Je hebt de keuze om een poster te laten drukken via Jilster of om een 300 dpi pdf van de cover te bestellen, zodat je zelf een drukker kunt zoeken.

Wat denk je: een eigen glossy. Is dat geen bijzonder kado idee voor een 40 jarig huwelijk?

Bekijk ook de pagina over huwelijkscadeau.

Aan de slag met je huwelijkskado